Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gepikeerde Wolff reageert op Red Bull-ophef: "Mercedes verwacht nu leiderschap van de FIA"

Duitse en Italiaanse media berichtten op vrijdagochtend over Red Bull, dat mogelijk de financiële regels zou hebben overtreden. Toto Wolff reageert.

Het Duitse Auto, Motor und Sport en het Italiaanse Gazzetta dello Sport meldden vrijdagochtend dat er achter de Formule 1-schermen ophef is, omdat Red Bull de financiële regels zou hebben overtreden. Dat zou vorig jaar het geval zijn geweest, tot woede van Mercedes en Ferrari, die vermoeden dat Red Bull ook dit jaar de regels aan haar laars lapt. Als het om een overtreding van het budgetplafond van maximaal vijf miljoen euro gaat, dan zou het een kleine overtreding zijn, maar dan komt Red Bull mogelijk weg met slechts een boete. In gesprek met Sky Italia reageert Mercedes-teambaas Toto Wolff op het nieuws. "Het gaat niet alleen om 2021, het gaat ook over 2022 en 2023. Het gaat over miljoenen dollars en over het verschil tussen winnen en verliezen. Ten tweede hebben wij vertrouwen in de transparantie en het leiderschap van de FIA." "Ook omdat het budgetplafond een van de belangrijkste onderdelen is van de nieuwe regelgeving, om iedereen een even hoog budgetplafond te geven. Daarom moeten we begrijpen wat er is gebeurd. De FIA heeft een groep zeer goede accountants en daardoor zullen er maar weinig en kleine grijze gebieden zijn, maar zeker geen grijs gebied van miljoenen dollars!"

Wolff: "FIA moet zich nu laten zien"

Als het aan Wolff ligt, dan wordt de zaak tot in de details uitgezocht en grijpt de FIA in waar nodig. "Ook al is het maar vijf miljoen: als Ferrari en wij zouden weten dat we vijf miljoen meer uit kunnen geven, zonder dat we daar een grote straf voor krijgen, dan zouden we het doen!" "We verwachten nu leiderschap en transparantie van de FIA en daarna zullen we zien wat de consequenties zijn", vervolgt de Oostenrijker. "De FIA moet zich nu laten zien, maar het gaat er vooral om dat de sportieve, technische en financiële regels worden opgevolgd. Het gaat niet alleen om 2021, maar ook om dit jaar. Als Red Bull deze strategie hanteert wat betreft de ontwikkeling van haar bolide, dan gaat het namelijk ook om 2022 en zelfs 2023", aldus een gepikeerde Wolff.

Viaplay
x
Exclusief Newey vindt feedback Verstappen cruciaal: "Daar heb ik geluk mee gehad"