Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Geplaagd Mercedes opent de jacht op Red Bull: "Tot aan de laatste ronde in Abu Dhabi"

Vorige week was er tijdens de testdagen even wat paniek, zo leek het, bij Mercedes, maar in aanloop naar de eerste Grand Prix van het jaar is men hoopvol. Het team had namelijk niet anders verwacht dan de jagende partij te zullen zijn.

XPB 1189921 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na een wisselvallige test blikt Mercedes-teambaas Toto Wolff vooruit naar de eerste race. "We hadden niet de meest vlekkeloze testweek in Bahrein. Er waren wat betrouwbaarheidsproblemen en op dag twee hadden we het heel lastig met de set-up van de wagen."

"Het voornaamste doel was echter om te leren over de auto, en dat hebben we heel veel gedaan. Op de laatste dag hebben we veel progressie geboekt, waardoor we een goed idee hebben gekregen van de weg die we in moesten slaan in die korte periode in aanloop naar de eerste race", aldus de Oostenrijker.

In de achtervolging

Volgens Wolff is zijn team het jagende team, maar dat had men al verwacht. De komende acht maanden gaan ze vol in de achtervolging op Red Bull. "Het is altijd lastig om tijdens de testdagen een goed beeld te vorm van hoe competitief iedereen is, zeker als het slechts drie dagen zijn en er relatief weinig data beschikbaar is."

"Onze verwachtingen waren dat we, op basis van het einde van vorig seizoen, in de achtervolging zouden moeten op het team vooraan. Dat lijkt inderdaad het geval te zijn, maar dat weten was pas dit weekend zeker."

"We hebben er hoe dan ook vertrouwen in dat we een auto hebben waarmee we kunnen werken en dat we er beter voor staan dan twaalf maanden geleden. Nog belangrijker: we hebben zin in deze uitdaging."

"Het kampioenschap wordt uitgevochten tijdens 23 raceweekenden en elk weekend biedt ons een nieuwe kans om te blijven bouwen. Dit weekend gaan we vol gas en dat zullen we tot en met de laatste ronde in Abu Dhabi blijven doen", aldus de strijdlustige Wolff.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull moeten direct toeslaan in Bahrein

De testdagen voor het nieuwe Formule 1-seizoen zitten erop en er wordt weer geracet! De Grand Prix van Bahrein staat op het programma en dat is meer dan genoeg reden voor Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk om weer samen te komen voor een gloednieuwe RN365 F1-podcast! In de nieuwste aflevering bespreken we uitgebreid de testdagen en blikken we vooruit op de eerste Grand Prix van 2023!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Bahrein 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull