Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Geplaagd Mercedes opent de jacht op Red Bull: "Tot aan de laatste ronde in Abu Dhabi"

Vorige week was er tijdens de testdagen even wat paniek, zo leek het, bij Mercedes, maar in aanloop naar de eerste Grand Prix van het jaar is men hoopvol. Het team had namelijk niet anders verwacht dan de jagende partij te zullen zijn.

Na een wisselvallige test blikt Mercedes-teambaas Toto Wolff vooruit naar de eerste race. "We hadden niet de meest vlekkeloze testweek in Bahrein. Er waren wat betrouwbaarheidsproblemen en op dag twee hadden we het heel lastig met de set-up van de wagen." "Het voornaamste doel was echter om te leren over de auto, en dat hebben we heel veel gedaan. Op de laatste dag hebben we veel progressie geboekt, waardoor we een goed idee hebben gekregen van de weg die we in moesten slaan in die korte periode in aanloop naar de eerste race", aldus de Oostenrijker.

In de achtervolging

Volgens Wolff is zijn team het jagende team, maar dat had men al verwacht. De komende acht maanden gaan ze vol in de achtervolging op Red Bull. "Het is altijd lastig om tijdens de testdagen een goed beeld te vorm van hoe competitief iedereen is, zeker als het slechts drie dagen zijn en er relatief weinig data beschikbaar is." "Onze verwachtingen waren dat we, op basis van het einde van vorig seizoen, in de achtervolging zouden moeten op het team vooraan. Dat lijkt inderdaad het geval te zijn, maar dat weten was pas dit weekend zeker." "We hebben er hoe dan ook vertrouwen in dat we een auto hebben waarmee we kunnen werken en dat we er beter voor staan dan twaalf maanden geleden. Nog belangrijker: we hebben zin in deze uitdaging." "Het kampioenschap wordt uitgevochten tijdens 23 raceweekenden en elk weekend biedt ons een nieuwe kans om te blijven bouwen. Dit weekend gaan we vol gas en dat zullen we tot en met de laatste ronde in Abu Dhabi blijven doen", aldus de strijdlustige Wolff.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden