Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Geplaagde Norris nog niet echt overtuigd: "Ver achter op Red Bull én Ferrari"

Lando Norris kon op de laatste testdag maar twintig rondjes rijden door een koppelingsprobleem. De Brit geeft toe dat McLaren wat tegenslagen heeft gekend in Bahrein en denkt dat Red Bull en Ferrari sneller zijn.

Norris Bahrain test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was een belangrijke vraag voor de testdagen: kan McLaren voortborduren op de sterke ommekeer van vorig seizoen? Lando Norris en Oscar Piastri waren zeker na de zomerstop vaak de naaste belagers van Max Verstappen, maar na de testdagen in Bahrein is het nog niet helemaal zeker hoe het team uit Woking ervoor staat.

Hier en daar waren er wat problemen en Red Bull en Ferrari leken wat sneller te zijn. Norris stond vrijdagochtend veelal in de pitstraat door een koppelingsprobleem en geeft toe dat de testdagen niet helemaal vlekkeloos zijn verlopen.

"We hebben wat kleine tegenslagen gehad in de afgelopen dagen", vertelt Norris tegen onder meer RacingNews365. "Het is zeker niet het einde van de wereld, maar ik kwam donderdagmiddag niet aan een longrun toe. Dat schoven we vooruit naar vrijdagochtend en we kwamen er weer niet aan toe, dus het is niet helemaal waar ik op hoopte. Toch heb ik al veel geleerd en veel dingen gedaan, dus ik ben grotendeels tevreden."

Red Bull en Ferrari

Norris houdt een slag om de arm wat betreft de kansen van McLaren, al heeft hij wel de potentie van de nieuwe MCL38 gezien. "We hadden een goede auto aan het einde van vorig seizoen en ik denk dat we zeker wat stappen hebben gezet. Maar ik denk dat we nog steeds ver achter liggen op Red Bull en Ferrari. Wel zijn we voor dit seizoen en tijdens deze test zeker op de goede weg. De afgelopen drie, vier jaar was dat niet het geval."

De talentvolle Brit stelt dat McLaren iets meer risico's heeft genomen. "We zijn wat meer in de aanval gegaan op verschillende gebieden. De afgelopen jaren wisten we niet zeker of de auto klaar zou zijn en of we bepaalde gebieden hadden gemaximaliseerd. We kunnen nu met meer kennis en expertise en een betere auto aan het seizoen beginnen."

"Ik ben al vanaf het begin af aan enthousiast om het jaar goed te beginnen en dan te kijken hoe we dingen kunnen verbeteren. Ik denk dat we dat vorig jaar heel goed hebben gedaan", sluit Norris af.

Formule 1 wintertest Bahrein 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China