© McLaren

Nieuwsoverzicht

'Geplaagde Vandoorne kan al in zomerstop zitje verliezen'

31 jul. 2018 13:15 René Oudman 2 reacties
Of hij in 2019 ook in de Formule 1 rijdt is nog maar zeer de vraag, maar nu lijkt Stoffel Vandoorne zich zelfs zorgen te moeten maken over het huidige seizoen. De Belg zit na een aantal bijzonder slechte optredens op de schopstoel, al leverde hij in Hongarije een sterk optreden af. McLaren-teambaas Zak Brown verschaft niet heel veel duidelijkheid.

Het is 'zeer onwaarschijnlijk' dat Vandoorne nog gedurende het seizoen 2018 het veld moet ruimen, zo meent de Amerikaanse renstalleider als Het Laatste Nieuws uit België hem daar naar vraagt. Bevestigen wil Brown echter niet. "Dus Vandoorne mag het seizoen afmaken?", vraagt het Belgische medium nogmaals. "Het is zeer onwaarschijnlijk dat we hem vervangen."

Vandoorne zou het slachtoffer kunnen worden van een domino-effect dat in gang wordt gezet als Force India op de fles gaat. Esteban Ocon zou in dat geval door Mercedes bij het team van Renault kunnen worden geplaatst, waardoor Carlos Sainz zonder zitje komt. De Spanjaard is goed bevriend met landgenoot en McLaren-coureur Fernando Alonso, en zou daarom op voorspraak van de tweevoudig wereldkampioen naar de oranjebrigade kunnen verkassen.

De geplaagde Vandoorne reed was in Hongarije op weg naar twee WK-punten, toen zijn versnellingsbak de geest gaf. De 26-jarige heeft tot dusver slechts acht puntjes gescoord, waar teammaat Alonso inmiddels al 44 stuks op de teller heeft staan.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen