Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sebastian Vettel

Geprezen Vettel baalt van race: "Geen pleister op de wonde"

Hij werd uitgeroepen tot Driver of the Day, maar wie denkt dat Sebastian Vettel zelf ook tevreden is met zijn race, heeft het mis. Een zevende plaats maakt niet dat hij zich opeens veel beter voelt.

Vettel Spanje
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Gevraagd naar of een zevende plaats troostend werkt na heel veel pech en moeizame weekenden, antwoordt Sebastian Vettel in duidelijke woorden: "Nee. Het was wederom een moeizame race, zeker toen ik tijdens de eerste stint vol in het verkeer reed."

"Richting het einde van de race had ik geen snelheid meer", vervolgt Vettel, die vanaf P5 enkele plaatsen terugviel, maar standhield op P7. "De medium banden waren er toen helemaal aan. Ik had gedacht dat die het wel wat langer vol zouden houden. De zachte banden voelden voor mij beter, die wist ik althans beter te managen."

De éénstopper bracht Vettel uiteindelijk de punten, maar daar was nog wat onenigheid over met het team: "Op een gegeven moment vroeg men me tot het einde door te rijden, terwijl ik al veel eerder had gevraagd of dat een optie zou zijn. Maar goed, we hebben dat geprobeerd, want we hadden niets te verliezen", zo laat Vettel aan Sky F1 weten.

"Als we we een extra pitstop hadden gemaakt, waren we weer uitgekomen op die elfde plaats en ik betwijfel ten zeerste of we dan drie tot vier auto's in hadden kunnen halen."

Vettel werd op een ronde gezet, maar dat maakte dat hij een ronde minder lang hoefde te verdedigen ten opzichte van het oprukkende middenveld: "Dit keer werkte dat dus in mijn voordeel", perst Vettel er een grapje uit.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2020 RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull trekt 19-jarig supertalent aan als F1-reservecoureur