Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Briatore haalt uit naar Red Bull: "Horner moet me dankbaar zijn"

Red Bull Racing geniet dit jaar van de samenwerking met motorleverancier Honda, maar was eerder succesvol met Renault. De man die daar een belangrijke rol in speelde, vindt dat hij daar te weinig erkenning voor krijgt vanuit het Red Bull-kamp.

Horner Hongarije
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Voormalig Renault F1-teambaas Flavio Briatore wilde Red Bull en voornamelijk Christian Horner nog eens herinneren aan de succesvolle samenwerking tussen Renault en Red Bull. Tegenover het Italiaanse radioprogramma Radio Sportiva liet de immer uitgesproken Briatore zich duidelijk uit over Horner: "Onlangs sprak hij negatief over Alonso (de Spanjaard was de pupil van Briatore, red.) en dat vond ik heel opmerkelijk. Dan denk ik terug aan de tijd dat ik ervoor zorgde dat zijn team Renault-motoren kreeg. Daar moet hij me nog steeds dankbaar voor zijn!"

"Ik kan er niet goed tegen dat iemand als Horner zich negatief uitlaat over Fernando. Hij weet namelijk ook dat Alonso niet alleen een zeer goede rijder is, maar daarnaast ook een échte teamplayer. Fernando heeft bij McLaren er altijd alles aan gedaan om de jongens binnen het team te motiveren, maar helaas waren McLaren en Honda gewoonweg geen goede match voor elkaar in dit tijdperk. Dat kan gebeuren. Niks meer, niks minder", aldus Briatore, die als teambaas van Renault twee wereldtitels won met Alonso en daarvoor lange tijd de persoonlijke manager was van de succesvolle Spanjaard.

De flamboyante Italiaan liet daarnaast weten positief verrast te zijn door de resultaten van Red Bull-Honda dit seizoen. "Natuurlijk verdient Red Bull credits voor het feit dat ze de zaken met Honda op orde lijken te hebben. Dat vind ik mooi om te zien en ondanks dat ze nu nog geen titelkandidaat zijn, lijken ze hard op weg te zijn om er snel een te worden!"

"Dat neemt echter niet weg dat men bij Red Bull niet vuil over andere rijders hoeft te spreken, want laten we eerlijk zijn, Red Bull verdient niet de schoonheidsprijs voor het netjes omgaan met coureurs”, zo besluit Briatore met een sneer naar de Red Bull-leiding.

Luister nu de Formule 1-podcast van RacingNews365. Tim Coronel, Jeroen van Inkel en Joe van Burik blikken vooruit op de Grand Prix van Singapore.

Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team