Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gerard de Rooy declasseert concurrentie in zevende etappe Dakar Rally

Gerard de Rooy heeft op bijzondere wijze huis gehouden tijdens de zevende etappe. De Brabantse trucker won met een ongekend groot verschil en doet uitstekende zaken in het klassement.

Dromen over het winnen van Dakar had De Rooy al even uit zijn hoofd gezet na pech in de eerste week. Met een achterstand van een uur en vijftig minuten was er een wonder nodig om deze Dakar nog te winnen.

Na een zeer dominante zevende etappe gloort er weer hoop voor de Iveco-coureur. De Rooy declasseerde het complete veld en reed zijn direct concurrenten op grote achterstand. Alle truckers gaven minimaal een half uur toe op de ontkende Brabantse trucker. Klassementsleider Nikolaev gaf vijfendertig minuten toe in zijn Kamaz en verdedigt nu een voorsprong van 1 uur en 15 minuten op De Rooy. Sotnikov, nummer twee van het klassement voor aanvang van deze etappe, verliest bijzonder veel tijd en is nog onderweg. Zijn tijdverlies, met nog twee waypoints te gaan bedroeg al een kleine anderhalf uur op De Rooy. De Nederlander deed vandaag uitstekende zaken in de Dakar Rally, waarbij er weer een sprankje hoopt gloort.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'