Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Gerucht: 'Gesprekken Hamilton en Mercedes liepen spaak na GP Monaco'

Het is een understatement om te zeggen dat de Grand Prix van Monaco niet het weekend was van Mercedes. Of van Lewis Hamilton. Het tegenvallende resultaat zou er nu de reden van zijn dat gesprekken tussen beide partijen over een nieuw contract spaak lopen.

Hamilton Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Gaan Mercedes en Lewis Hamilton volgend jaar met elkaar verder of niet? Er werd aangenomen van wel, zeker nu door het goede presteren van Red Bull Max Verstappen voorlopig nergens heen zal gaan. Sterker nog, Toto Wolff zou opdracht hebben gekregen om Hamilton uiterlijk medio juni een contract voor te leggen, maar als we geruchten van de Italiaanse tak van Motorsport mogen geloven, zijn de gesprekken voorlopig spaak gelopen.

De publicatie heeft het over barsten in het bolwerk van Mercedes, nadat Lewis Hamilton zo openlijk afgaf op het team en bepaalde strategische keuzes tijdens de Grand Prix van Monaco. De situatie zou het doen voorkomen alsof Toto Wolff binnen Mercedes de touwtjes niet zo stevig in handen heeft.

Dat terwijl er volgens diezelfde publicatie al een concreet bod op tafel lag voor één jaar, met de optie het contract nog eens met één jaar te verlengen, goed voor 30 miljoen per jaar. Hetgeen waar men het nog niet over eens zou zijn geweest was de actieve rol die Hamilton zou willen bekleden binnen Mercedes na zijn carrière als coureur. Hamilton heeft er immers geen geheim van gemaakt na zijn racecarrière ambassadeur te willen blijven van duurzame ontwikkeling.

Na de overtuigende overwinning van Hamilton in de Grand Prix van Spanje leek er geen vuiltje aan de lucht, maar na de GP van Monaco zouden de kaarten dus iets anders op tafel liggen, als we tenminste het gerucht moeten geloven. Het zou nu aan Wolff zijn om te voorkomen dat beide partijen opnieuw verzeild raken in een slepend traject, waarbij net zoals dit jaar contractverlenging extreem lang op zich laat wachten.

Ook interessant:

De Grand Prix van Monaco stond niet bol spanning, maar er vielen genoeg mensen in positieve of juist negatieve zin op. En dat is al-tijd voer voor uitgebreid napraten in de Formule 1-podcast van RacingNews365.

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

55 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto