Geruchten over komst Rossi bij Toro Rosso ontkracht

09 okt. 2017 10:04 Ruud Dimmers 1 reacties
Dit weekend waren er ineens de geruchten over de overstap van Rossi naar Toro Rosso. De Amerikaanse coureur kwam in het verleden in actie in de F1, maar rijdt nu succesvol rond in de Indycar.

Rossi niet geïnteresseerd in terugkeer in F1

Rossi komt in Amerika uit voor het topteam van Andretti Autosport dat rijdt met Honda-motoren. Nu Toro Rosso in 2018 rijdt met Honda-motoren en Sainz het team verlaat, werd er volop gespeculeerd over de komst van Rossi. 

Het eerste gerucht was dat Rossi bij de komende GP in Amerika in de Toro Rosso zou stappen. Dit omdat Sainz per direct overstapt naar Renault en Pierre Gasly mogelijk de finalerace in de Super Formula rijdt. Daarin kan de jonge Fransman kampioen worden.

De woordvoerster van de Amerikaan laat duidelijk weten dat Rossi geen interesse heeft in een eenmalige terugkeer.

"Ik heb de geruchten gehoord, maar dit was volgens mij slechts speculatie wat vervolgens uitmondde in een discussie tussen mensen die het graag zien gebeuren. Er valt voor ons geen enkele winst te behalen. Daarnaast is Alex enkele weken het land uit."

Rossi heeft zelfs geen interesse in een overstap naar de Formule 1 voor een heel seizoen. Dat gerucht wordt ook ontkracht.

"Nee, ook daar klopt niets van. Alex wil verder in de Indycar en staat bovendien onder contract bij Andretti Autosport, waar hij samen met het team grote successen wil behalen."

Alexander Rossi was een aantal jaren derde rijder/testrijder bij teams en reed in 2015 enkele races voor Manor. In Amerika kreeg hij de heldenstatus door in 2016 de Indy 500 te winnen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen