Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Geruchten over komst Rossi bij Toro Rosso ontkracht

Dit weekend waren er ineens de geruchten over de overstap van Rossi naar Toro Rosso. De Amerikaanse coureur kwam in het verleden in actie in de F1, maar rijdt nu succesvol rond in de Indycar.

Rossi komt in Amerika uit voor het topteam van Andretti Autosport dat rijdt met Honda-motoren. Nu Toro Rosso in 2018 rijdt met Honda-motoren en Sainz het team verlaat, werd er volop gespeculeerd over de komst van Rossi. Het eerste gerucht was dat Rossi bij de komende GP in Amerika in de Toro Rosso zou stappen. Dit omdat Sainz per direct overstapt naar Renault en Pierre Gasly mogelijk de finalerace in de Super Formula rijdt. Daarin kan de jonge Fransman kampioen worden. De woordvoerster van de Amerikaan laat duidelijk weten dat Rossi geen interesse heeft in een eenmalige terugkeer. " Ik heb de geruchten gehoord, maar dit was volgens mij slechts speculatie wat vervolgens uitmondde in een discussie tussen mensen die het graag zien gebeuren. Er valt voor ons geen enkele winst te behalen. Daarnaast is Alex enkele weken het land uit."

Rossi heeft zelfs geen interesse in een overstap naar de Formule 1 voor een heel seizoen. Dat gerucht wordt ook ontkracht. " Nee, ook daar klopt niets van. Alex wil verder in de Indycar en staat bovendien onder contract bij Andretti Autosport, waar hij samen met het team grote successen wil behalen." Alexander Rossi was een aantal jaren derde rijder/testrijder bij teams en reed in 2015 enkele races voor Manor. In Amerika kreeg hij de heldenstatus door in 2016 de Indy 500 te winnen.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"