© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Geruchten over Verstappen en Ferrari bewust door Sainz de wereld in geholpen'

07 jul. 2017 22:38 Ruud Dimmers 0 reacties
F1-commentator Olav Mol meldde vrijdagavond dat er niets waar is van een voorcontract van Max Verstappen bij Ferrari. De geruchten werden door Carlos Sainz en zijn vader de wereld in geholpen in een onderonsje met de Spaanse krant Marca. Red Bul is zeer ontstemd over de gang van zaken en heeft een pittig gesprek gehad met het tweetal.

Olav Mol: 'Verhalen over Max Verstappen en Ferrari zijn grote onzin'

Eerder op de vrijdag wist het Spaanse Marca te melden dat Max Verstappen een (voor)contract had getekend met Ferrari. Hij zou de overstap maken omdat hij ontevreden was over zijn situatie bij Red Bull. De prestaties van het team vallen tegen en de betrouwbaarheid laat de laatste races te wensen over.

Het bericht van Marca werd door de Spaanse krant doorgezet naar de Engelse krant The Independent, dat sprak over een verbintenis tussen Ferrari en Verstappen vanaf 2019. Hierna kwam de geruchtenstroom volledig op gang op social media.

Vanmiddag kreeg Carlos Sainz jr. al op zijn kloten van Helmut Marko en Christian Horner vanwege zijn uitspraken tijdens de FIA persconferentie van donderdag. Daarin liet hij optekenen dat hij volgend jaar voor Red Bull wil rijden of anders weg wil. Een vierde jaar bij Toro Rosso vond hij niet direct een optie.

Vader en zoon Sainz moesten zich melden bij een woedende Helmut Marko die ze een veeg uit de pan gaf. Later toen hij de berichten van Marca en The Independer las moest het tweetal zich nogmaals melden op kantoor.

Red Bull verdenkt de familie Sainz ervan dat ze stoken in het goede huwelijk tussen Verstappen en Red Bull. Dit alles in de hoop dat er door een mogelijke breuk een stoeltje vrijkomt bij Red Bull. Juist, het felbegeerde stoeltje waar Carlos Sainz op aast.

Helmut Marko liet vanmiddag al weten dat hij wel klaar is met de verhalen en dromen van de familie Sainz. Carlos moest zich maar eens op zijn races richten, in plaats van bezighouden met allerlei onzin was zijn boodschap.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen