© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Geruchtenmolen: Gasly naar Red Bull, Sainz naar McLaren, Alonso naar IndyCar

03 aug. 2018 18:01 Ruud Dimmers 5 reacties
Het silly season in de Formule 1 was behoorlijk ingeslapen, maar de verrassende overstap van Ricciardo naar Renault zorgt voor een aardverschuiving.

Allereerst kampt Red Bull met een grote uitdaging. Wie gaat Ricciardo vervangen? Carlos Sainz is niet erg geliefd meer binnen de Red Bull-familie en kan niet altijd goed door een deur met 'knuffelkind' Verstappen. De Spanjaard wordt gelinkt aan McLaren en zou zelfs al getekend hebben.

Bij McLaren moet hij de positie innemen van Fernando Alonso die het nu toch echt voor gezien zou houden in de Formule 1. De Spanjaard zou in 2019 de overstap maken naar de IndyCar en dit combineren met zijn WEC-seizoen. Mogelijk dat het vrije stoeltje bij Red Bull zijn plannen toch in de war schopt, want eerder solliciteerde Fernando al bij Ferrari, waar hij zijn diensten gratis aanbood.

Bij Red Bull heeft men een uitdaging omdat het, mits Sainz naar McLaren vertrekt, geen volwaardige opvolger klaar heeft staan. Pierre Gasly is bezig aan zijn eerste volledige seizoen, maar is nog niet op het niveau dat Verstappen had toen die overstapte naar Red Bull. Toch lijkt hij de meest logische vervanger te zijn. Teambaas Christian Horner liet al weten dat Red Bull alle opties openhoudt en daarbij ook naar andere beschikbare coureurs buiten de eigen gelederen kijkt.

De komende dagen zal het silly season nu echt losbarsten, maar voor de GP van België vallen er veel puzzelstukjes op zijn plaats.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen