Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sebastian Vettel

Geruzie met de FIA komt Vettel op dikke, voorwaardelijke boete te staan

De gemoederen liepen op vrijdag hoog op tijdens de drivers meeting. Sebastian Vettel ging de discussie aan en liep daarna gefrustreerd weg. Het komt hem op een voorwaardelijke boete te staan.

Vettel Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB
Op vrijdag was er zoals altijd een drivers meeting, gedurende welke de coureurs in gesprek gaan met de wedstrijdleiding van de FIA. Sebastian Vettel raakte daar verwikkeld in een verhitte discussie met de wedstrijdleider, waarna hij uiteindelijk gefrustreerd de vergadering verliet.

Dit was eerder dan gepland en daarom niet volgens de regels. De stewards hebben hem daarom een voorwaardelijke boete gegeven van 25.000 euro. "Coureurs mogen de meeting niet verlaten wanneer ze willen. Daarom was hij in overtreding. Coureurs op dit niveau zijn rolmodellen voor alle coureurs ter wereld en de stewards oordelen dat Vettel zich niet zo heeft gedragen."

Goed gesprek

De wedstrijdleider benadrukte echter bij de stewards dat hij later nog met Vettel had gesproken, waarbij de viervoudig kampioen zijn excuses aanbood. Het daaropvolgende gesprek tussen de twee was vervolgens erg constructief.

Toch heeft Seb de regels overtreden en moet er een straf volgen, oordelen de stewards, die vanwege de verklaring van wedstrijdleiding slechts een voorwaardelijke boete van 25.000 euro hebben uitgedeeld. Als Vettel zich de rest van 2022 gedraagt en dezelfde regel niet meer overtreed, dan hoeft hij niet te betalen.

Ook interessant:

De Red Bull Ring onder de loep, Giedo van der Garde over de kansen van de coureurs en Verstappen met het ultieme doel op het thuiscircuit van zijn team: in onderstaande video zie je alles wat jij moet weten voor het Grand Prix-weekend in Oostenrijk! Daarnaast maak je kans op GP-tickets...

Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

25 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen