Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Geschokte Norris grapt na prachtige P3: "Als Verstappen me maar niet ophoudt in de race"

Lando Norris verraste vriend en vijand met zijn derde plek in de kwalificatie voor de GP van Spanje. Nee, ook hij had het niet aan zien komen. Hij komt met een mogelijke verklaring voor zijn sterke prestatie en blikt vooruit op de race.

Norris Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Als een duveltje uit een doosje was het Lando Norris die zijn McLaren achter Max Verstappen en Carlos Sainz naar de derde plek reed tijdens de kwalificatie voor de Spaanse Grand Prix van 2023. De jonge Brit had dat toch even niet aan zien komen! "Ja, ik ben verrast! VT1 op vrijdag was een van onze slechtste trainingen van het jaar, qua pace. Om dan nu hier te zitten, is een verrassing voor iedereen", glundert hij.

"Ik ben geschokt om op P3 te staan. We hebben helemaal geen nieuwe onderdelen of iets dergelijks meegenomen. Het hele veld lijkt heel dicht op elkaar te zitten, al sinds VT1. En wij hebben vandaag positief verrast. Dat is mooi om te zien, maar zoals ik al zei: we hebben niets gewijzigd, het is en blijft dezelfde auto waar we het heel lastig mee hebben."

Hoe dan?

Gevraagd naar een verklaring wijst Norris, die op vrijdag juist nog zeer ontevreden was over zijn McLaren, naar de koelere omstandigheden in Barcelona op zaterdag. "Ik denk dat alles door de koelere omstandigheden wat meer onze kant op is gevallen. Het is raar. Ik had echt niet gedacht dat ik in de top drie zou kunnen eindigen, maar ik ben hier heel blij mee. Een mooie dag."

"Zo heel veel heb ik na de vrijdag niet veranderd, dus daarom denk ik dat het meer onze kant op is gevallen dan dat wij veel goede wijzigingen hebben gemaakt. Toch heb ik ook een paar goede ronden gereden, ik voelde me goed en vertrouwd in de auto."

"Alhoewel ik het soms lastig heb met de wagen, had ik het gevoel dat ik het maximale eruit kon halen, elke run opnieuw. Zeker in de kwalificatie, toen nam mijn vertrouwen opnieuw toe. Dus ja, het voelde goed, zeker als je je naam ver bovenaan ziet staan. Dat motiveert. Een goede uitgangspositie voor de race op zondag."

Punten

Als de McLaren-coureur tot slot wordt gevraagd naar zijn verwachtingen voor de race, en of hij er een beetje vertrouwen in heeft, begint Norris met grapjes te strooien. "Niet heel veel, niet heel veel!", lacht hij.

"Je weet het echter niet. Misschien is de pace wel mega en kan ik achter Max aan en hem in halen. Hopelijk houdt hij me niet op zoals hij in Monaco al deed, maar we gaan het zien", grinnikt Norris.

"Zondag is er weer een nieuwe dag. We hadden niet verwacht hier te staan en we staan bovendien aan de schone kant van de grid. Ik heb die P2 aan Carlos gegeven omdat ik vanavond nog heelhuids thuis wilde komen (omdat de Spaanse fans het hem anders niet in dank af zouden nemen, red.). We gaan ons best doen. Het doel is om een mooi aantal punten te scoren."

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China