Geschorste Fenati door het stof: "Heb me niet als man gedragen"

10 sep. 2018 14:25 René Oudman 1 reacties
Romano Fenati was tot voor kort een naam die niet bij heel veel mensen een belletje deed rinkelen. De jonge Italiaan is binnen een dag tijd echter wereldberoemd geworden, en niet op een positieve manier.

Fenati kneep tijdens de Moto2-race op het circuit van Misano in de rem van tegenstander Stefano Manzi, terwijl het tweetal op hoge snelheid over het rechte stuk reed.

Fenati werd stante pede gediskwalificeerd, kreeg een schorsing van twee wedstrijden aan de broek en hoorde vandaag (maandag) te zijn gedumpt door zijn werkgever. Het team waarvoor hij volgend jaar aan de bak wil, is bovendien van zins om het contract te verscheuren. Reden genoeg voor de jonge Italiaan om een excuusbrief te schrijven.

De complete rede van Romano Fenati:

Ik wil de complete sportwereld mijn excuus aanbieden. Vanochtend werd ik wakker, maar dacht ik me in een slechte droom te bevinden. Ik blijf steeds nadenken over het moment van gisteren en dat wat ik gedaan heb was fout.

Ik heb me niet als een volwassen man gedragen. Een volwassen man zou de race finishen om daarna naar de wedstrijdleiders te stappen om gerechtigdheid te halen. Ik had niet moeten reageren op de provocatie. De kritiek die men op mij heeft is terecht, ik begrijp de wrok die wordt gekoesterd.

Ik wil mijn excuses aanbieden aan iedereen die in mij gelooft, iedereen die beschadigd is door mijn actie. In mijn carrière heb ik me altijd voorbeeldig gedragen, in de Moto3 was ik vorig jaar één van de weinigen die in het complete seizoen geen enkele straf ontving. Ik heb nimmer iemand anders’ leven op het spel gezet.

Helaas heb ik een impulsief karakter, maar het was allerminst mijn bedoeling om de andere rijder te bezeren. Ik wilde hem aan het verstand brengen dat wat hij aan het doen was, idioot was. Daarmee wil ik mijn eigen acties niet minder maken dan dat ze zijn. Ik bied mijn excuses aan en zal me terug moeten trekken.

Ik heb nu de tijd om te reflecteren op mijn eigen acties en zal proberen mijn geest leeg te maken.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen