Geschorste Haas-junior Ferrucci door Formule 2-team ontslagen

18 jul. 2018 12:07 René Oudman 0 reacties
Santino Ferrucci hoeft niet terug te keren bij het Formule 2-team van Trident. De Italiaanse stal heeft het contract met de Amerikaanse jongeling naar aanleiding van de gebeurtenissen op Silverstone én vanwege wanbetalingen, laten ontbinden.

Haas-ontwikkelingsrijder Ferrucci zette zichzelf tijdens de F2-sprintrace op Silverstone, die anderhalve week geleden plaatsvond, gigantisch voor paal door meermaals tegen zijn teammaat Arjun Maini aan te rijden. De laatste van die keren was bovendien toen de finishvlag al was gezwaaid.

Ook reed Ferrucci gedurende het weekend een keer met zijn mobieltje in de wagen, wat ten strengste verboden is. Tot overmaat van ramp verscheen hij niet bij de wedstrijdleiding - ondanks dat deze hem had gesommeerd langs te komen. Ook had Ferrucci onheuse taal gebruikt tegen baancommissarissen.

Trident baalt van het gedrag van de jongeling, die volgens de Italiaanse stal ook niet aan zijn betaalverplichtingen heeft voldaan. Ferrucci mag vanwege een door de F2 opgelegde schorsing niet eens starten in Hongarije en België, maar ziet nu dus ook het verdere verloop van het seizoen aan zijn neus voorbij gaan. Wie Ferrucci zal vervangen, is nog onbekend.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen