Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Geschorste motorcoureur wil ook straf voor rivaal

Moto2-coureur Romano Fenati werd gisteren wereldnieuws doordat hij zich zeer onsportief gedroeg tijdens de race. Op volle snelheid kneep hij in de rem van rivaal Manzi. Fenati werd geschorst, maar vindt dat hij niet als enige schuld heeft.

De actie van Fenati ging de hele wereld over: Hoe dom en onsportief kan je als coureur zijn? Op volle snelheid kneep de Moto2-coureur in de rem van zijn concurrent. Reden? Frustratie na een incident eerder in de race.

Fenati vindt dat ook Manzi een straf verdient: "We hadden contact en hij duwde me van de baan en deed dat later in de race nog een keer", laat hij aan Movistar weten. "Dat praat mijn actie niet goed, maar het zijn altijd dezelfde coureurs die de races van anderen verpesten. Het was geen slimme actie, want het was gevaarlijk voor ons beiden."

"Mensen moeten dit in perspectief zien. Ze hebben mij voor twee races geschorst, maar laten we afwachten wat voor straf de ander krijgt. Ik ga niet in beroep tegen mijn schorsing." Wel wil Fenati een duidelijk signaal afgeven richting de wedstrijdleiding en rivaal Manzi: "Het zijn altijd dezelfde mensen die in de fout gaan. Het is noodzakelijk dat er eerlijker beoordeeld wordt." Bekijk hieronder de beelden van het incident dat de hele wereld overging.

t3m967W4eNo

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"