Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Geschrokken Sainz: 'Ik zal beter opletten wat ik zeg'

Carlos Sainz was de kop van jut vrijdag op de Red Bull Ring. De Spanjaard kreeg de wind van voren van Christian Horner en Helmut Mark. Aanleiding hiervoor waren zijn uitlatingen dat hij in 2018 bij Red Bull wil rijden of naar een ander team gaat.

Markoen Horner reageerden beiden als door een wesp gestoken. Sainz zou zich beterkunnen richten op het racen, in plaats van eisen te stellen. Recent lichtte RedBull een optie in het contract van Carlos, waardoor hij nog tot en met 2019onder contract staat bij Red Bull. Geschrokkenreageert Sainz tegenover de verzamelde pers op de Red Bull Ring. “ Ik denk dat het wel een beetje isopgeblazen. Gisteren heb ik naar mijn mening weinig verkeerds gezegd. Mijnambitie is om te strijden voor de podiumplaatsen met Red Bull. Ik ben ergloyaal en dankbaar, omdat ik alles aan ze te danken heb.” “Ik heb ook mijn ambities en dat is om op een dag voor Red Bullte racen. Als het aan mij ligt komt die dag erg snel. Dat is alles wat ik ermeebedoelde.”

De felle bewoordingen van Horner en Marko ontgingen Sainz ook niet. Hij spreekt van een goed leermoment. “ Ik ben niet dom en ik zie wat er gebeurt en hoe dingen liepen. Ik was daar toch wel verrast door, maar heb nu geleerd dat ik dit soort dingen beter intern kan houden. Met Christian en Helmut ga ik hier nog wel over praten. Het is goed om dit uit te praten en ik heb alleen maar positieve dingen over Red Bull gezegd. Ik wil mijn dromen met dit team bereiken.” “Volgens mij was ik ook erg duidelijk in mijn bewoordingen. Als mensen dat anders interpreteren dan begrijp ik dat niet zo goed. Wat ik bedoelde is dat een vierde jaar bij Toro Rosso erg onwaarschijnlijk is, omdat geen enkele coureur in de historie van dat team er vier jaar reed.” “Het zou ook vreemd zijn voor een junior team als een coureur daar vier seizoenen rijdt. Misschien had ik een ander woord moeten gebruiken dan ‘onwaarschijnlijk.”

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"