© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Geschrokken Sainz: 'Ik zal beter opletten wat ik zeg'

07 jul. 2017 20:34 Ruud Dimmers 0 reacties
Carlos Sainz was de kop van jut vrijdag op de Red Bull Ring. De Spanjaard kreeg de wind van voren van Christian Horner en Helmut Mark. Aanleiding hiervoor waren zijn uitlatingen dat hij in 2018 bij Red Bull wil rijden of naar een ander team gaat.

Sainz: 'Mijn uitspraken zijn erg opgeblazen

Marko en Horner reageerden beiden als door een wesp gestoken. Sainz zou zich beter kunnen richten op het racen, in plaats van eisen te stellen. Recent lichtte Red Bull een optie in het contract van Carlos, waardoor hij nog tot en met 2019 onder contract staat bij Red Bull.

Geschrokken reageert Sainz tegenover de verzamelde pers op de Red Bull Ring.

Ik denk dat het wel een beetje is opgeblazen. Gisteren heb ik naar mijn mening weinig verkeerds gezegd. Mijn ambitie is om te strijden voor de podiumplaatsen met Red Bull. Ik ben erg loyaal en dankbaar, omdat ik alles aan ze te danken heb.”

“Ik heb ook mijn ambities en dat is om op een dag voor Red Bull te racen. Als het aan mij ligt komt die dag erg snel. Dat is alles wat ik ermee bedoelde.”

© Red Bull Contentpool

De felle bewoordingen van Horner en Marko ontgingen Sainz ook niet. Hij spreekt van een goed leermoment.

Ik ben niet dom en ik zie wat er gebeurt en hoe dingen liepen. Ik was daar toch wel verrast door, maar heb nu geleerd dat ik dit soort dingen beter intern kan houden. Met Christian en Helmut ga ik hier nog wel over praten. Het is goed om dit uit te praten en ik heb alleen maar positieve dingen over Red Bull gezegd. Ik wil mijn dromen met dit team bereiken.”

“Volgens mij was ik ook erg duidelijk in mijn bewoordingen. Als mensen dat anders interpreteren dan begrijp ik dat niet zo goed. Wat ik bedoelde is dat een vierde jaar bij Toro Rosso erg onwaarschijnlijk is, omdat geen enkele coureur in de historie van dat team er vier jaar reed.” “Het zou ook vreemd zijn voor een junior team als een coureur daar vier seizoenen rijdt. Misschien had ik een ander woord moeten gebruiken dan ‘onwaarschijnlijk.”

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen