Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gesprekken Sirotkin en Williams in afrondende fase

Het Formule 1 team van Williams voert momenteel afrondende gesprekken met het management van Sergey Sirotkin. De jonge Rus lijkt daarmee nagenoeg verzekerd van het laatste vrije F1-stoeltje voor 2018.

Eerder vandaag doken er in de Poolse media geruchten op dat Sirotkin moeite had om zijn sponsorbudget rond te krijgen. Reden daarvoor zouden financiële problemen voor de SMP-bank zijn. De betrouwbaarheid van dat verhaal valt in twijfel te trekken. De BBC meldt dat Robert Kubica definitief naast de boot valt. Williams is bezig met het afronden van de laatste restpunten in het contract van Sirtokin. De 22-jarige Rus maakt dan in maart 2018 zijn Formule 1 debuut tijdens de GP van Australië.

De presentatie van Sirtokin wordt niet verwacht in de komende tien dagen. Beide partijen zouden de tijd nemen om de deal af te ronden. Met een line-up van Stroll en Sirotkin beschikt Williams over een zeer onervaren rijdersduo. Stroll maakte in 2017 zijn F1-debuut en reed 20 races. Alleen Toro Rosso beschikt over minder ervaring met Gasly en Hartley. Beide coureurs hebben pas enkele GP's verreden.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'