Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gestreste Leclerc zag Verstappen nog bijna met de overwinning aan de haal gaan

Charles Leclerc boekte in Oostenrijk voor het eerst sinds de GP van Australië weer een overwinning, maar door problemen met zijn gaspedaal liep hij naar eigen zeggen de overwinning nog bijna mis. De Ferrari-coureur was aardig gestrest tegen het einde van de race.

Charles Leclerc heeft een aantal races moeten wachten op zijn derde overwinning van het Formule 1-seizoen. De Ferrari-rijder won de eerste race in Bahrein en de derde race in Australië, maar pas in Oostenrijk acht races later boekte hij zijn derde. Leclerc loopt een klein beetje in op concurrent en WK-leider Max Verstapen, die zelf tweede werd. "Ik had het echt nodig", zegt een opgeluchte Leclerc voor de microfoon van onder meer RacingNews365. "Natuurlijk kom ik naar elke race met een glimlach en blijf ik optimistisch, maar na een aantal lastige races voelde het even alsof alles tegen mij was. Eindelijk hebben we nu een doorbraak en een goede race. Het voelt goed om weer te winnen." Tegen het einde van de race kreeg Leclerc te maken met vermoedelijk een mechanisch probleem bij zijn gaspedaal, waardoor hij bijna de overwinning misliep. "Het was niet zomaar een beetje stressvol, het was héél stressvol! Het gaspedaal werkte niet consistent en in het midden van de bocht zat hij soms vast op een bepaald percentage." "Vooral bocht 3 was heel, heel lastig. Daar wil je in het midden van de bocht niet te veel snelheid hebben. Het was lastig dat te managen, vooral in de bochten op langzamere snelheid. Gelukkig konden we de auto naar de eindstreep krijgen, wat natuurlijk geweldig is." Dit artikel gaat verder onder de video.

Leclerc verrast door snelheid van Ferrari

Tijdens de sprintrace op zaterdag was Verstappen nog de snelste coureur, maar op zondag was het overduidelijk dat Ferrari de overhand had op Red Bull. "Ik kan het niet helemaal verklaren, maar ik wist al wel dat ik meer pace had op de mediums", legt Leclerc uit. "Maar ja, het was een verrassing om zo een grote stap voorwaarts te maken. We moeten analyseren hoe dat precies kwam." De nummer twee in het coureurskampioenschap verloor uiteindelijk nog wat tijd op Verstappen door de problemen met zijn gaspedaal. Leclerc legt uit wat hij moest doen om erger te voorkomen: "Het kwam neer op een beetje lift en coast , om te kunnen begrijpen hoeveel gas ik kon geven in een bocht. Het was niet veel meer dan dat, eerlijk gezegd." "Gewoon een beetje spelen met het gas. Op het gas, van het gas af en een beetje proberen... als het te slecht aanvoelde, dan ging ik meer van mijn gas af. Het was niet gemakkelijk, maar het was prima."

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer