Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Getergde Bottas heeft duidelijk doel in Rusland: “Pole trainen en winnen”

In zijn eerste seizoen als Mercedes-coureur kwam Valtteri Bottas aardig voor de dag. De Fin kon op het einde van het jaar niets inbrengen tegen de ontketende Lewis Hamilton – die dan ook met de titel aan de haal ging – maar het aantal van drie Grand Prix-overwinningen was zeer bemoedigend te noemen.

Dit jaar wil het nog niet zo’n vaart lopen met de 29-jarige Fin. Bottas reed al vijf keer naar de tweede plaats, maar winnen deed hij nog niet. De tweede man van Mercedes hoopt dat op het Sochi Autodrom, de plaats waar hij anderhalf jaar geleden zijn eerste zege behaalde, het pendulum zijn kant op wijst.

“Ik heb natuurlijk speciale gevoelens bij Rusland en in het bijzonder het Sochi Autodrom”, begint Bottas te glunderen als er tijdens de persconferentie op donderdagmiddag wordt teruggeblikt op zijn eerste Grand Prix-zege. “Het is goed om terug te zijn op dit circuit. Naast mijn overwinning in 2017 heb ik er namelijk nog een aantal additionele, sterke resultaten bijeen weten te rijden.” Bottas werd derde tijdens de allereerste Russische Grand Prix, deze werd gehouden in 2014. Een jaar later lag de destijds Williams-coureur op koers om die prestatie te herhalen, toen hij in de laatste ronde van de wedstrijd van de baan werd gekegeld door landgenoot Kimi Raikkonen. In 2016, zijn laatste jaar bij Williams, kwam Bottas in Sotsji als vierde over de eindstreep. “Dit jaar heb ik nog geen overwinningen behaald, maar gelukkig heb ik nog eventjes de tijd om dat recht te zetten. Er staan nog zes races op het programma, te beginnen komend weekend, hier in Sotsji. Mijn doel is om me op zaterdag van de poleposition te voorzien, om zondag naar mijn eerste zege van 2018 te rijden!”

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'