© Mercedes

Nieuwsoverzicht

Getergde Bottas heeft duidelijk doel in Rusland: “Pole trainen en winnen”

27 sep. 2018 15:30 René Oudman 1 reacties
In zijn eerste seizoen als Mercedes-coureur kwam Valtteri Bottas aardig voor de dag. De Fin kon op het einde van het jaar niets inbrengen tegen de ontketende Lewis Hamilton – die dan ook met de titel aan de haal ging – maar het aantal van drie Grand Prix-overwinningen was zeer bemoedigend te noemen.

Dit jaar wil het nog niet zo’n vaart lopen met de 29-jarige Fin. Bottas reed al vijf keer naar de tweede plaats, maar winnen deed hij nog niet. De tweede man van Mercedes hoopt dat op het Sochi Autodrom, de plaats waar hij anderhalf jaar geleden zijn eerste zege behaalde, het pendulum zijn kant op wijst.

“Ik heb natuurlijk speciale gevoelens bij Rusland en in het bijzonder het Sochi Autodrom”, begint Bottas te glunderen als er tijdens de persconferentie op donderdagmiddag wordt teruggeblikt op zijn eerste Grand Prix-zege. “Het is goed om terug te zijn op dit circuit. Naast mijn overwinning in 2017 heb ik er namelijk nog een aantal additionele, sterke resultaten bijeen weten te rijden.”

Bottas werd derde tijdens de allereerste Russische Grand Prix, deze werd gehouden in 2014. Een jaar later lag de destijds Williams-coureur op koers om die prestatie te herhalen, toen hij in de laatste ronde van de wedstrijd van de baan werd gekegeld door landgenoot Kimi Raikkonen. In 2016, zijn laatste jaar bij Williams, kwam Bottas in Sotsji als vierde over de eindstreep.

“Dit jaar heb ik nog geen overwinningen behaald, maar gelukkig heb ik nog eventjes de tijd om dat recht te zetten. Er staan nog zes races op het programma, te beginnen komend weekend, hier in Sotsji. Mijn doel is om me op zaterdag van de poleposition te voorzien, om zondag naar mijn eerste zege van 2018 te rijden!”

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen