Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Getergde Verstappen belooft vuurwerk in Saoedi-Arabië

Aankomend weekend wordt er weer geracet in de Formule 1. Max Verstappen en Red Bull kunnen tijdens de GP van Saoedi-Arabië de zure nasmaak wegspoelen die ze over hebben gehouden aan de race in Bahrein.

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Michael Potts / RacingNews365

Max Verstappen reisde met nul punten achter zijn naam af van Bahrein naar Saoedi-Arabië, waar aankomend weekend de tweede Formule 1-Grand Prix van het jaar wordt afgewerkt. In Jeddah zal de Nederlander samen met zijn team de draad weer op proberen te pakken. Verstappen heeft er veel vertrouwen in en wil weer voor vuurwerk zorgen.

"Vorig weekend was een bittere pil om te slikken voor ons allemaal. We winnen en verliezen als team en we zullen deze week sterker terugkomen. We hebben een goed pakket en waren competitief in Bahrein, dus we hebben genoeg positieve dingen gezien dat weekend. Het is nog een lang seizoen en het was pas het eerste raceweekend", zo blijft hij positief.

Nieuw circuit

Drie maanden geleden, begin december, werd er voor het eerst geracet op het stratencircuit in Jeddah. Nu strijkt het Formule 1-circus er dus opnieuw neer. Nog steeds zijn er veel onbekende factoren, zeker nu er opnieuw wat wijzigingen zijn doorgevoerd aan het circuit.

"Vooruitblikkend op Saoedi-Arabië is het circuit nog steeds erg nieuw voor ons", vertelt Verstappen. "De luchtvochtigheid was vorig jaar een grote uitdaging en dit jaar hebben de organisatoren in de eerste sector wat aanpassingen gemaakt aan het zicht. Ik ben benieuwd hoe het deze keer zal zijn."

Verstappen heeft er zin in

Ondanks zijn uitvalbeurt reist Verstappen dus vol goede moed af naar Saoedi-Arabië, waar hij vorig jaar een daverende strijd had met Lewis Hamilton. Toen kwam de Brit als winnaar uit de bus, maar dit jaar hoopt Max natuurlijk aan het langste eind te trekken. Hij heeft er in ieder geval zin in.

"Het is een snel circuit met hoge snelheden. Dit jaar zijn de auto's weer wat zwaarder, dus het wordt interessant om te zien hoe ze zich zullen gedragen op dit circuit. Ik kijk er naar uit, het zou leuk moeten worden", aldus de enthousiaste Red Bull-coureur voorafgaand aan het weekend.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull lopen nu al achter de feiten aan

Max Verstappen kende een dramatische seizoensstart, net als Red Bull. Hoe kon het zo fout gaan en wat kan het team nu doen? Viaplay-expert Tom Coronel, F1-kenner Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in de nieuwste RN365 Formule 1-podcast, die hieronder te beluisteren is.

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2022 RN365 Nieuwsdossier

23 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Monaco 2022