Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen wil niet aan de titel denken: "Dan is het tijd om te stoppen met racen"

Max Verstappens voorsprong in het kampioenschap is riant, maar de Nederlander weigert zich rijk te rekenen. Hij gaat de komende negen Grands Prix nog negen keer vol voor de overwinning. Op safe spelen kent hij niet, want de titel is nog niet binnen.

Verstappen Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen gaat met een voorsprong van 80 punten op Charles Leclerc de tweede seizoenshelft in. Negen Grands Prix zijn er nog te verrijden, waardoor menig F1-fan eigenlijk al rekent op een tweede wereldtitel voor de Red Bull-coureur, maar zelf is hij niet van plan om het rustig aan te doen.

"Het zou verkeerd zijn om te relaxen", klinkt hij voor de microfoon van onder meer RacingNews365 stellig. "Er kunnen nog zoveel dingen fout, maar ook goed gaan. Onze intentie is om meer races te winnen. Dat is ook hoe we de laatste races aan zullen pakken. Niet alleen winnen, maar ook consistent zijn en geen uitvalbeurten hebben."

"Dat is ook hoe we het aan het begin van het jaar hebben aangepakt. We hebben toen wel onze kleine problemen gehad, maar we gaan zien hoe competitief we de komende races zullen zijn.

Tweede plaatsen

In theorie hoeft Verstappen geen enkele race meer te winnen de komende maanden als hij kampioen wil worden. Met louter tweede plekken komt hij namelijk ook al een heel eind. Gevraagd of hij met die wijsheid in het achterhoofd zijn voet van het gas zal halen, reageert Verstappen gepikeerd.

"Dat mag niet! Dat kan je doen zodra je stopt met racen. Als dat het geval is, dan is het denk ik ook tijd om te stoppen met racen. Dat betekent namelijk dat je het niet meer graag wilt."

Duidelijke taal van de Limburger, die benadrukt dat zijn voorsprong in het kampioenschap een ietwat vertekend beeld schetst. "Niemand verwachtte natuurlijk dat de voorsprong zo groot zou zijn. Het schetst echter geen goed beeld van het verloop van het seizoen, qua competitiviteit.'

"Er is namelijk geen enkele race geweest dit seizoen waarin we echt dominant waren. De marges waren altijd heel klein en ik verwacht dat dat zo zal blijven."

Overigens staat niet alleen de regerend kampioen er zo in, want ook Red Bull wil dit seizoen nog negen keer met de winnaarsbokaal terug huiswaarts keren, benadrukt Verstappen.

"Het hele team denkt hetzelfde: we willen meer races winnen. We zijn hier niet om te zeggen: 'oh we kunnen tweede of derde eindigen'. Zo werken we niet. We willen altijd het maximale geven en winnen. We willen geen overwinningen weggeven omdat we het op veilig willen spelen."

Verstappen waakt voor fouten

Met een voorsprong van tachtig punten zou Verstappen al enkele races voor het einde de wereldtitel binnen kunnen slepen, maar er is geen Grands Prix die Verstappen daarvoor heeft omcirkeld op zijn kalender, zo maakt hij duidelijk.

"Wie doet dat? Wij in ieder geval niet. Je weet niet wat er allemaal kan gebeuren. Iedereen moet ook nog gridstraffen incasseren, dus we moeten ons op elke race focussen en zo goed mogelijk presteren."

"Ik denk daar niet aan. Als je er zo over na gaat denken, dan kunnen er ook fouten in gaan sluipen. Het is gewoon knullig om daar nu over te praten, want er zijn nog veel races te gaan. Ik wil die gewoon winnen."

Ook interessant:

Een uitgerust Ferrari is gevaarlijk voor Verstappen en Red Bull

Het Formule 1-seizoen 2022 gaat verder met de GP van België. Max Verstappen en Red Bull zijn de gejaagden, Ferrari (en Mercedes?) de jagers. Wat mogen we nog verwachten van deze teams?

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken