Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Laurent Mekies

Getouwtrek tussen Red Bull en Ferrari gaat maar door

Wanneer komt Laurent Mekies nu over van Ferrari om de leiding te nemen over het tem van AlphaTauri? Die vraag hangt al lang boven de markt, maar Ferrari en Red Bull (eigenaar van AlphaTauri het team van Nyck de Vries) zijn er nog altijd niet uit.

Mekies Vasseur Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Zo'n twee maanden terug maakte RacingNews365 al wereldkundig dat Laurent Mekies de opvolger moet worden van Franz Tost als teambaas bij AlphaTauri. Maar een precieze datum hebben Ferrari en Red Bull nog altijd niet kunnen overeenkomen.

De kans zou dus kunnen bestaan dat Tost ook nog na dit seizoen door moet gaan als teambaas bij AlphaTauri. "Nee. Als Laurent niet direct komt, hebben we altijd nog Peter Bayer", zegt Tost tegen onder meer RacingNews365. "Ik verwacht dat Laurent begin januari kan komen, de rest zien we dan wel."

Of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren, hangt ook af van wat Ferrari doet. Teambaas Fred Vasseur. "Laurent zit nog steeds bij ons en we moeten hiervoor een deal vinden met Red Bull en AlphaTauri. Maar ik denk dat we het op de juiste manier zullen doen, want ik wil Laurent niet blokkeren. Ik ken hem en ik heb enorm veel respect voor Laurent. En ook al zijn we concurrenten, uiteindelijk denk ik dat we een eerlijke oplossing moeten vinden voor iedereen."

Mekies is overigens geen nieuw gezicht voor AlphaTauri. In het Toro Rosso-tijdperk werkte Mekies al voor het aan Red Bull-gelieerde team, eerst als Chief Engineer (2005-2012) en later als Head of Vehicle Performance (2012-2014).

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

1 reactie

Viaplay
x
LIVE Reacties na verwoestende testdag Verstappen in Bahrein