Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gevecht met Verstappen zette de toon voor Leclerc: 'Nu weten we wat we mogen!'

Charles Leclerc genoot van het gevecht met Max Verstappen in Bahrein. De WK-leider vond het een keihard gevecht, maar is hier meer dan tevreden over. De coureurs weten nu waar ze aan toe zijn voor de rest van het Formule 1-seizoen.

Charles Leclerc kijkt vanuit Saoedi-Arabië, waar ronde twee van het F1-seizoen plaatsvindt, met grote tevredenheid terug op de eerste race in Bahrein. De coureur van Ferrari won de seizoensopener na een spannend gevecht met Max Verstappen. Het was 'hard racen' volgens Leclerc, iets waar hij geen problemen mee heeft. Verstappen finishte niet in Bahrein, maar kon tot aan de voorlaatste ronde competitie bieden tegen de Ferrari-rijders. In gesprek met onder meer RacingNews365 legt Leclerc uit hoe lastig het gevecht met de Nederlander was. "Ik kon bijna geen gebruik maken van mijn batterij om te verdedigen op het lange rechte stuk, dus ik wilde in ieder geval nét genoeg batterij overhouden om hem terug te pakken op het tweede rechte stuk." "Ik denk dat dat op de best mogelijke manier is gelukt, als team. Het ging ook best lekker met DRS op het tweede rechte stuk, waardoor ik uiteindelijk weer de leiding kon terugpakken. Dat was enorm belangrijk voor de rest van de race natuurlijk."

Gevecht tussen Verstappen en Leclerc zet de standaard voor 2022

Volgens Leclerc is het na de GP van Bahrein duidelijk hoe ver de coureurs mogen gaan tijdens het racen. "Terugblikkend op Oostenrijk 2019 was ik best pissig over de strategie, want het was daar niet echt duidelijk wat wel mocht en wat niet." Verstappen en Leclerc vochten destijds ook al een spannend gevecht uit op het asfalt, dat uiteindelijk werd gewonnen door de Nederlander. "Nu weten we precies wat we mogen doen! Ik denk dat dat exact is wat de coureurs willen. Ik wil hard racen en kijk nu al uit naar de rest van het jaar. Of er meer van dit soort gevechten komen of niet, dat is echter nog even afwachten. Het wordt een ontwikkelingsstrijd."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje