Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

"Gevecht tussen Hamilton en Bottas begint nu pas net"

Als Valtteri Bottas zijn sterke seizoensstart van 2019 kan volhouden, gaat Lewis Hamilton het nog zwaar krijgen volgens Bottas' landgenoot Mika Hakkinen.

De tweevoudig Formule 1-wereldkampioen uit Finland gaat uitgebreid in op de zege van Bottas in zijn column voor Unitbet: "Hij weet dat hij talent heeft en heeft zich helemaal gericht op een goede seizoensstart. Alle negatieve energie van zijn critici is omgezet."

Hakkinen vervolgt: "Soms duurt het langer dan velen denken voor je je doelen kunt bereiken in de Formule 1. Mij duurde het zeven jaar voor ik mijn eerste race won en Valtteri zit nu zijn zijn zevende seizoen, maar hij had eerder al drie races gewonnen. In Australië noemde hij dit de beste directe zege van zijn leven. Ik ken dat gevoel - soms lijkt succes opeens zo gemakkelijk, maar lukt het alleen omdat je lessen geleerd hebt."

De voormalig McLaren-coureur denkt dat Hamilton het nog moeilijk kan gaan krijgen als Bottas het voor elkaar krijgt om deze lijn door te trekken.

"We weten dat Lewis geen tweede wil worden, zeker niet achter zijn teamgenoot. Als Valtteri in Bahrein en China weer sterk is, wordt de dynamiek binnen het team nog fascinerend. Dit gevecht begint pas net."

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco