Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Otmar Szafnauer

Verbaasde Perez heeft duidelijke boodschap voor Alpine na bestuurlijke chaos

Otmar Szafnauer vertrekt per direct als teambaas bij Alpine na anderhalf seizoen.

Perez Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Tijdens de Grand Prix van België werd bekend dat Alpine-teambaas Otmar Szafnauer per direct het Franse team zou gaan verlaten. Ook Sportief Directeur Alan Permane en Chief Technical Officer Pat Fry vertrekken en Bruno Famin vervangt Szafnauer tijdelijk als teambaas.

Szafnauer begon zijn carrière bij Ford Motor Company, waarna hij is doorgestroomd naar Force India, nu bekend als Aston Martin F1. In 2022 besloot hij na een lange periode als teambaas bij de Britse renstal zijn geluk bij het team van Alpine te zoeken. Een huwelijk van een korte duur, blijkt nu achteraf.

"Otmar is geweldig"

In 2022 leek de teambaas Alpine de juiste richting op te krijgen. Het team eindigde als vierde in het constructeurskampioenschap met coureurs Esteban Ocon en Fernando Alonso. In 2023 bleef Otmar teambaas van Alpine, maar halverwege het seizoen werd dus besloten dat de ervaren man het team moest verlaten.

Er zijn inmiddels al verschillende reacties binnen vanuit de Formule 1-wereld. Zo ook van Sergio Perez. In de tijd van Force India heeft Perez veel met de teambaas samengewerkt. De Mexicaan is dan ook de eerste die met verbijstering op het nieuws reageert: "Ik was er nogal verbaasd over, ook gezien de korte termijn."

De Red Bull-coureur is van mening dat de Amerikaanse teambaas te weinig tijd heeft gekregen bij het Franse team. "Ik denk dat het zonde is dat ze hem hebben laten gaan. Maar aan de andere kant, wie er ook komt, hij/zij moet de juiste tijd krijgen, want deze dingen in de Formule 1 kosten enorm veel tijd."

Als het aan de Mexicaan ligt, dan heeft de teambaas zijn potentieel niet kunnen laten zien bij de Franse renstal. Hij heeft tenslotte in het verleden bewezen wat hij allemaal kan doen. "Ik denk dat Otmar geweldig is, iedereen op die positie moet je tijd geven. En ik denk dat Otmar tijd tekort kwam om echt zijn potentieel te laten zien. En ik weet dat zijn potentieel enorm is, want ik heb gezien wat hij heeft gedaan bij andere teams met zeer beperkte budgetten."

Ook interessant:

Gretige Verstappen neemt met minder geen genoegen

In de nieuwste RN365 F1-podcast met Rudy van Buren, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk wordt er uitvoerig nagepraat over Verstappens dominantie in België, de discussies met zijn engineer, maar ook over Sergio Perez vs. Lewis Hamilton, de opmars Oscar Piastri en nog véél meer. Beluister 'm hieronder.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP België 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Mercedes Hamilton wijst eigen vervanger aan: "Ik zou hem kiezen"