Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Giedo van der Garde sloeg aanbieding LMP1 af

Giedo van der Garde sloeg een aanbod van een LMP1-team af om uit te kunnen komen voor Racing Team Nederland. Dat verklapte de Nederlander op de perspresentatie van het Nederlandse LMP2-team.

Giedo van der Garde werd door Racing Team Nederland aangetrokken om het volledige WEC-seizoen te rijden. Binnen dat team vervult hij de rol van mentor. Van jongelingen als Nyck de Vries, maar ook van de al wat oudere garde als Jan Lammers en teameigenaar Frits van Eerd zelf. Het is een rol die hem past, zo laat hij weten aan Racingnews365 : "Ik ben als leider van het team aangetrokken en dat is super. De andere mannen kunnen nog wel wat sneller en kunnen nog wat meer oppakken. Bovendien denk ik dat ik technisch behoorlijk onderlegd ben, dus ik kan de ontwikkeling van die auto op gang trekken."

Giedo van der Garde is goed op zijn plek bij Racing Team Nederland een geeft aan dat zolang Jumbo-baas Frits van Eerd doorgaat met het project, hij van de partij wil zijn: "Frits is zo gepassioneerd over de sport en over het rijden. Die man staat echt te stuiteren als hij uit de auto stapt, en ik ben er trots op dat ik kan bijdragen aan zijn ontwikkeling. Dus zolang hij dit wil blijven doen, ben ik erbij. Naast een gedreven ondernemer, is hij gewoon een prettig mens om mee samen te werken. Die samenwerking is zo prettig, dat hij daar graag een aanbod uit de LMP1 voor af wil slaan. "Sterker nog, dat heb ik al gedaan" , aldus Van der Garde, die niet wil aangeven om welk team het dan gaat. "Dat doet er niets eens toe. Waar het wel om gaat is dat dit project mee zeer aanspreekt. Dus of er nu een ander team, of zelfs een LMP1-team op de deur klopt, ik blijf lekker dit doen."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'