Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Giovinazzi: "Het was geweldig om tegen Verstappen te racen"

Antonio Giovinazzi en Max Verstappen raceten in 2014 tegen elkaar in de Formule 3. De Nederlander promoveerde razendsnel richting de Formule 1, waar zijn Italiaanse rivaal dit jaar pas begint aan zijn eerste volledige seizoen.

In 2014 streden beide heren op het scherpst van de snede tegen elkaar op. Verstappen won zelfs de 'FIA Action of the Year'-award voor zijn inhaalactie op Giovinazzi op het circuit van Imola. Zijn Italiaanse rivaal genoot in het verleden van de gevechten met Verstappen en hoopt dat oude tijden herleven in de toekomst.

"Ik denk dat Max een heel snelle coureur is. In 2014 reed ik tegen hem en hij kreeg toen de kans in de Formule 1. Als je zo'n kans krijgt dan moet je die pakken. Hij was nog erg jong, ik geloof een jaar of 17, maar presteerde uitstekend", laat Giovinazzi aan RacingNews365 weten. "Verstappen liet zien dat jonge coureurs ook heel goed kunnen presteren in de Formule 1. Voor mij was het een genot om tegen hem te racen in 2014. Ik hoop dat we dit in de toekomst ook weer kunnen doen, maar denk niet dat we dit jaar bij elkaar in de buurt komen", klinkt het realistisch uit de mond van de Alfa Romeo-coureur. "Maar, we zijn de nieuwe generatie van jonge coureurs. Wie weet wat de toekomst brengt. Voor nu focus ik me op het heden." Met medewerking van Joe van Burik.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"