Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Antonio Giovinazzi

Giovinazzi luidt noodklok: "Steeds lastiger om in de Formule 1 terecht te komen"

Steeds minder Italianen weten de weg te vinden richting de Formule 1. Op dit moment is alleen Antonio Giovinazzi aanwezig in de koningsklasse van de autosport en dat is in het verleden weleens anders geweest. Toen stonden er vaak een handvol Italianen op de grid, die tijden lijken echter ver achter ons te liggen.

Giovinazzi flow viz
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Alfa Romeo

RacingNews365 sprak Antonio Giovinazzi in Melbourne over de mindere doorstroom van Italiaanse coureurs in de koningsklasse van de autosport. "De basis is in de autosport heel belangrijk en die basis begint bij geld. Je moet namelijk veel geld hebben om ver te kunnen komen in de autosport. Ik heb zelf bijvoorbeeld ook een aantal keer aan veel geld moeten zien te komen om uiteindelijk in de Formule 1 terecht te kunnen komen. Dat geld vinden is echter niet voor iedereen mogelijk, zeker omdat het al op jonge leeftijd onwijs veel kost om een kind te laten racen."

"Al in de karts moeten ouders onwijs veel betalen om hun zoon of dochter te kunnen laten racen. Die financiële kwestie maakt het voor veel Italianen moeilijk om een carrière te beginnen in de autosport. Ouders zullen kinderen vaak namelijk overtuigen om aan bijvoorbeeld een voetbalcarrière te beginnen, dat kost namelijk veel minder geld."

Waar men in de autosport in Italië veel moeite heeft om jonge kinderen kaar te stomen voor een autosportcarrière, daar gaat het er in de motorsport in Italië heel anders aan toe. Dat komt mede door Valentino Rossi, die zo'n tien jaar geleden een academy oprichtte om jong Italiaans talent te ondersteunen. Een optie die in de autosport volgens Giovinazzi niet zomaar voor de hand ligt: "Valentino heeft in de motorsport natuurlijk een totale andere naam dan ik of andere Italianen in de Formule 1."

"Het is prachtig om te zien wat hij doet, maar het is niet makkelijk om zoiets na te doen in de autosport in Italië. Wij moeten vooral hopen op de verschillende academies van grote teams waar nu een aantal Italiaanse coureur bij zijn aangesloten. Hopelijk kunnen ze via die academies een doorstroom vinden richting de Formule 1. Of via iemand als Nicolas Todt, die ook immer bezig is om jong talent te helpen. Dat soort mensen zijn echt nodig om de talenten te ondersteunen."

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"