Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Alfa Romeo Racing

Giovinazzi maakt geen vrienden na opmerking 'geld regeert'

Guanyu Zhou zal vanaf 2022 het stoeltje van Antonio Giovinazzi overnemen bij Alfa Romeo. De Italiaan was hier zeker niet blij mee en kwam al snel met een stekende reactie. Dit viel niet helemaal lekker bij zijn team.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alfa Romeo F1

In 2022 zullen Valtteri Bottas en Guanyu Zhou uitkomen voor het Formule 1-team van Alfa Romeo. Door de komst van laatstgenoemde verliest Antonio Giovinazzi zijn stoeltje in de koningsklasse. "Geld regeert", was zijn snelle reactie op de aankondiging van Zhou bij de Zwitserse renstal.

De opmerking viel niet zo lekker bij Alfa Romeo. "Je kan je voorstellen dat ik daar niet blij mee was", zegt teambaas Frederic Vasseur tegen onder meer RacingNews365. "Aan de andere kant kan ik het mij wel voorstellen dat het best emotioneel voor hem moet zijn geweest."

"We hebben hierover een discussie gevoerd en hij weet nu perfect dat zijn focus moet liggen op de laatste races. Dat is wat belangrijk voor hem is, de motorsport is een klein wereldje. Als hij ooit nog terug wil komen in de Formule 1, dan moet hij motivatie en snelheid laten zien."

Geld was belangrijke factor voor Alfa Romeo

De opmerking van Giovinazzi komt niet zomaar uit de lucht vallen. Vasseur draait er niet omheen en erkent dat het sponsorgeld erg belangrijk is in de F1. "Motorsport wordt aangevoerd door sponsors, dat is niet nieuw. Elk team van de grid heeft sponsors en moet hun financiën regelen. Dat moeten wij ook doen, maar uiteindelijk heeft iedereen hetzelfde doel. Dat is presteren."

"De eerste criteria waar we naar kijken dat zijn de prestaties van het team", voegt Vasseur hier nog aan toe. "Dat betekent dat je goede coureurs moet hebben, goede technici, een goed gevoel van de rijders en natuurlijk een goed budget. Dat is een van de beginselen van de keuze (voor Zhou, red.). Daar ben ik duidelijk over, want we moeten het budgetplafond halen."

Volgens de Alfa Romeo-teambaas betekent dit echter niet dat de toekomstige Formule 1-coureur geen talentvolle coureur is. "Ik vind dat Zhou het heel erg goed doet in de Formule 2 en ik denk dat men zijn performance onderschat in het huidige seizoen." De Chinees staat tweede in het kampioenschap achter Alpine-talent Oscar Piastri.

Verstappen moet hopen op een wonder van Red Bull en Honda

Max Verstappen gaat weliswaar als leider in het Formule 1-kampioenschap op weg naar de laatste twee races, de Nederlander zal op een klein wonder moeten hopen van Red Bull en Honda.. Zo oordelen Tom Coronel en Ruud Dimmers in de nieuwste RacingNews365-podcast.

6 reacties

x
Red Bull sluit deal met Mercedes en kaapt motorkopstuk definitief weg