Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Antonio Giovinazzi

Giovinazzi over F1-toekomst: "Ik kijk niet naar het verleden of naar de toekomst"

Het is nog onduidelijk of Antonio Giovinazzi ook in 2022 op de F1-grid zal staan. Valtteri Bottas is de vervanger geworden van Kimi Raikkonen bij Alfa Romeo, maar het is nog niet zeker dat het tweede zitje bij Alfa Romeo in handen zal blijven van de Italiaan. Zo zou Nyck de Vries zomaar de vervanger kunnen worden van Giovinazzi, een scenario waar de 27-jarige F1-coureur nog niet over na wil denken.

Giovinazzi Belgium 2021
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Alfa Romeo

In een exclusief interview met RacingNews365 laat Antonio Giovinazzi weten nog niet over zijn toekomst na te denken. "Ik ben iemand die niet naar het verleden kijkt, maar ook niet naar de toekomst kijkt. Op dit moment denk ik nog niet na over eventuele deelname aan andere raceklassen volgend jaar, ik hoop het vooral zo goed mogelijk te doen in de F1 in het resterende deel van dit seizoen. Aan het einde van het seizoen is het dan aan de leiding om een beslissing te nemen, maar voor nu blijf ik gewoon nog alles geven."

"Dat zal ook moeten”, vervolgt de altijd vriendelijke Giovinazzi zijn verhaal op de paddock van Zandvoort. "We staan namelijk achter op Williams dat al een paar keer dit seizoen heeft kunnen scoren, zoals tijdens de Grand Prix van België. Daar pakten zij veel punten en het is nu aan ons om ervoor te zorgen dat wij op bepaalde momenten kunnen profiteren van de omstandigheden."

Tijdens de Grand Prix van Nederland veroverde Giovinazzi een geweldige zevende startplek, maar die goede startplek kon de Alfa Romeo-coureur niet omzetten in punten. Een teleurstelling voor de coureur, omdat hij juist zo uitkeek naar de race op het circuit van Zandvoort. "Ik heb in het verleden op Zandvoort nog de Masters in de Europese Formule 3 gewonnen. Dat jaar won ik de titel in die klasse en daarom was het speciaal om terug te keren op het circuit in de duinen."

Uiteindelijk eindigde Giovinazzi als veertiende tijdens de Grand Prix van Nederland en kreeg hij voorafgaand aan de GP ook nog te horen dat teamgenoot Kimi Raikkonen niet mee mocht racen doordat de Fin positief testte op het Covid19-virus. Raikkonen kondigde voorafgaand aan het raceweekend in Nederland daarnaast zijn afscheid aan van de koningsklasse van de autosport. "Ik ken Kimi al vanaf mijn tijd dat ik bij Ferrari ben aangenomen, wat in 2016 was. Daardoor heb ik een heel goede relatie met hem op kunnen bouwen en daar ben ik heel blij mee. Doordat we een goede relatie met elkaar hebben, heb ik de afgelopen jaren als teamgenoot van hem veel kunnen leren."

"Vooral qua racepace heb ik veel van hem kunnen leren. Hij heeft me veel advies gegeven, doordat het een persoon is die niet van de politiek is. Kimi is nog altijd onwijs snel, hij is natuurlijk niet voor niets een voormalig wereldkampioen. In de race weet hij zijn snelheid te behouden, maar tegelijkertijd ook de banden goed te houden en daarin heb ik veel van hem kunnen leren. Daar ben ik hem dankbaar voor."

Zondag staat de volgende race in de triple header op het programma en ditmaal reist het F1-circus af naar het thuisland van Giovinazzi, Italië. "Het is natuurlijk fantastisch om mijn eigen thuisrace te kunnen rijden. Voor mij is het een speciale race, zeker dit jaar omdat er ook weer fans aanwezig zullen zijn nadat we vorig jaar nog moest rijden zonder publiek. Ik hoop dan ook voor de punten te kunnen gaan op Monza!"

Ook interessant:

Succesvolle update Verstappen zorgt voor paniek bij Hamilton

Lewis Hamilton moet in de achtervolging op Max Verstappen. Hij was na de GP van Nederland eerlijk: Verstappen was te snel. Kan hij zijn gram halen in Monza? In de nieuwste RN365-podcast blikken Ruud Dimmers en Tom Coronel vooruit op de GP van Italië.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

Interviews RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"