Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Antonio Giovinazzi

Giovinazzi: "Simulatoren spelen een cruciale rol richting 2022-seizoen"

Alfa Romeo verving afgelopen winter de simulator in de fabriek in het Zwitserse Hinwill. Lange tijd was er onduidelijkheid over de gereedheid van de nieuwe simulator, maar Antonio Giovinazzi liet ons weten dat men de simulator al volledig in gebruik heeft.

Antonio Giovinazzi mag waarschijnlijk de koning van de simulator genoemd worden. Tijdens zijn testjaren bij Ferrari legde de Italiaan verschrikkelijk veel kilometers af in de simulator van de Scuderia. Daarmee hielp hij het team en de rijders om ze voor aanvang van een Grand Prix van zoveel mogelijk informatie te voorzien. De Alfa Romeo-rijder heeft dan ook het effect gezien van een goede simulator. "De simulator speelt op dit moment een cruciale rol in de Formule 1, zeker omdat we nog maar zo weinig mogen testen."

"Daardoor moet de simulator van hoge kwaliteit zijn, omdat de data die we eruit halen zeer accuraat moet zijn", vervolgt Giovinazzi zijn verhaal tegenover RacingNews365 in het zonnetje op de paddock van Melbourne. "Wij maken op dit moment gebruik van een nieuwe simulator en we zijn deze nu perfect aan het afstellen. De simulatoren gaan namelijk een cruciale rol spelen richting het seizoen waarin de nieuwe regels worden ingevoerd. Er zal namelijk weinig testdata ter beschikking komen en dus moeten we zoveel mogelijk uit proberen in de simulator."

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

0 reacties