Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Antonio Giovinazzi

Giovinazzi: "Simulatoren spelen een cruciale rol richting 2022-seizoen"

Alfa Romeo verving afgelopen winter de simulator in de fabriek in het Zwitserse Hinwill. Lange tijd was er onduidelijkheid over de gereedheid van de nieuwe simulator, maar Antonio Giovinazzi liet ons weten dat men de simulator al volledig in gebruik heeft.

Antonio Giovinazzi mag waarschijnlijk de koning van de simulator genoemd worden. Tijdens zijn testjaren bij Ferrari legde de Italiaan verschrikkelijk veel kilometers af in de simulator van de Scuderia. Daarmee hielp hij het team en de rijders om ze voor aanvang van een Grand Prix van zoveel mogelijk informatie te voorzien. De Alfa Romeo-rijder heeft dan ook het effect gezien van een goede simulator. "De simulator speelt op dit moment een cruciale rol in de Formule 1, zeker omdat we nog maar zo weinig mogen testen."

"Daardoor moet de simulator van hoge kwaliteit zijn, omdat de data die we eruit halen zeer accuraat moet zijn", vervolgt Giovinazzi zijn verhaal tegenover RacingNews365 in het zonnetje op de paddock van Melbourne. "Wij maken op dit moment gebruik van een nieuwe simulator en we zijn deze nu perfect aan het afstellen. De simulatoren gaan namelijk een cruciale rol spelen richting het seizoen waarin de nieuwe regels worden ingevoerd. Er zal namelijk weinig testdata ter beschikking komen en dus moeten we zoveel mogelijk uit proberen in de simulator."

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"