Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Giovinazzi twee keer de wereld rond in F1-bolide Ferrari

Antonio Giovinazzi maakt in 2018 zijn opwachting voor het Formule 1-team van Sauber. De Italiaan debuteerde in 2017 als invaller voor de geblesseerde Pascal Wehrlein bij het Zwitserse team, maar verschijnt nu goed voorbereid aan de start van zijn eerste seizoen.

Na zijn twee optredens in de Sauber in 2017 zagen we Antionio Giovinazzi nog enkele malen in actie tijdens de vrije trainingen in de bolide van Haas F1, alvorens hij dit jaar volledig naar de achtergrond verdween. Stil zat het Italiaanse talent allerminst.

Bijna twee keer ging hij de aarde rond tijdens de vele uren die hij in de simulator van Ferrari doorbracht. "Ik heb in de laatste twee jaar ongeveer 75.000 kilometer in de simulator gereden", laat Giovinazzi weten. Daarbovenop komen nog de testkilometers voor Sauber en Ferrari, wat het totaal op een kleine 80.000 kilometer brengt. Tijdens de Grand Prix-weekenden stond Giovinazzi stand-by om direct in de simulator in Italië te stappen om zo de bolides van Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen beter af te stellen. "Als Seb en Kimi tevreden waren met mijn arbeid, dan voelde dat als een kleine zege voor mij." Volgend jaar mag de Italiaan bij Sauber plaatsnemen voor het echte werk. Een kans waarop hij al enkele jaren wachtte. "Van mijn opgedane ervaring kan ik de komende jaren profiteren. Ik kan haast niet wachten tot ik in februari in de Sauber mag stappen. Het worden nog enkele lange wintermaanden voor mij!"

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden