Giovinazzi twee keer de wereld rond in F1-bolide Ferrari

15 dec. 2018 08:40 Ruud Dimmers 0 reacties
Antonio Giovinazzi maakt in 2018 zijn opwachting voor het Formule 1-team van Sauber. De Italiaan debuteerde in 2017 als invaller voor de geblesseerde Pascal Wehrlein bij het Zwitserse team, maar verschijnt nu goed voorbereid aan de start van zijn eerste seizoen.

Na zijn twee optredens in de Sauber in 2017 zagen we Antionio Giovinazzi nog enkele malen in actie tijdens de vrije trainingen in de bolide van Haas F1, alvorens hij dit jaar volledig naar de achtergrond verdween. Stil zat het Italiaanse talent allerminst.

Bijna twee keer ging hij de aarde rond tijdens de vele uren die hij in de simulator van Ferrari doorbracht. "Ik heb in de laatste twee jaar ongeveer 75.000 kilometer in de simulator gereden", laat Giovinazzi weten. Daarbovenop komen nog de testkilometers voor Sauber en Ferrari, wat het totaal op een kleine 80.000 kilometer brengt.

Tijdens de Grand Prix-weekenden stond Giovinazzi stand-by om direct in de simulator in Italië te stappen om zo de bolides van Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen beter af te stellen. "Als Seb en Kimi tevreden waren met mijn arbeid, dan voelde dat als een kleine zege voor mij."

Volgend jaar mag de Italiaan bij Sauber plaatsnemen voor het echte werk. Een kans waarop hij al enkele jaren wachtte. "Van mijn opgedane ervaring kan ik de komende jaren profiteren. Ik kan haast niet wachten tot ik in februari in de Sauber mag stappen. Het worden nog enkele lange wintermaanden voor mij!"

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen