Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Giovinazzi vertrouwt erop dat Ferrari F1-stoeltje regelt voor 2018

Antonio Giovinazzi is sinds dit jaar de derde rijder van het Formule 1 team van Scuderia Ferrari. Mede hierdoor kwam hij in 2017 twee keer in actie als vervanger van Pascal Wehrlein bij het team van Sauber F1. Daarin liet de Italiaan zien dat hij snel is, maar nog veel moet leren. De doelstelling voor volgend seizoen is om actief te zijn in de Formule 1.

Giovinazzi werd in 2016 tweede in het GP2 kampioenschap en maakte indruk op Ferrari. Sinds 2017 is hij actief voor het Italiaanse team als derde rijder en testcoureur. In 2017 komt hij nog zeven keer in actie voor het team van Haas F1 tijdens de vrije trainingen. " Het is een goed programma voor me om van de laatste tien races tijdens zeven vrije trainingen in actie te komen. Zo kan ik de circuits leren kennen, met uitzondering van Brazilië en Mexico waar ik nog nooit gereden heb. Het is goed om veel tijd in de auto door te brengen. Ik krijg nu de kans in een auto die nieuw voor me is, wat goed is om ervaring op te doen." " Volgend jaar wil ik racen in de Formule 1. Voor nu moet ik me focussen op de vrije trainingen dit jaar en dan zien we wel wat volgend jaar brengt."

Giovinazzi

Het is erg moeilijk om in de Formule 1 te komen

" Het is erg moeilijk om in de Formule 1 komen want er zijn niet veel stoeltjes beschikbaar. Dit is mijn eerste seizoen in dienst van Ferrari en het is een super team. Ik vertrouw erop dat ze het beste met me voor hebben." " Ik ga me nu focussen op mijn vrije training en dan moet ik afwachten. Alles kan nog gebeuren en ik hoop dat ik volgend jaar een Formule 1 stoeltje heb." De kansen daarop lijken het grootst te zijn bij het team van Sauber, maar dit is afhankelijk van de motorendeal. Mocht het contract met Honda doorgaan dan eisen de Japanners ook zeggenschap over een van de coureurs. Mocht die deal van tafel zijn dan wil Ferrari motoren leveren en zal Giovinazzi waarschijnlijk een van de coureurs worden.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie