© Sauber

Nieuwsoverzicht

Giovinazzi viert Sauber-zitje met sterk optreden op vrijdag

28 sep. 2018 17:35 René Oudman 0 reacties
Een paar dagen nadat Antonio Giovinazzi het heugelijke nieuws dat hij in 2019 aan de start mag verschijnen als voltijdrijder van Sauber had ontvangen, mocht de 24-jarige Italiaan alweer aan de bak. In de eerste vrije training voor de Grand Prix van Rusland nam Giovinazzi het stuurtje over van Marcus Ericsson, bij het team waarvoor hij volgend jaar zijn kunsten zal vertonen.

Door een tiende tijd te laten noteren deed Giovinazzi direct van zich spreken. Een sterk rondje bracht hem bij de snelste helft van het veld in de ochtendsessie.

"Dit was de beste manier om mijn vaste aanstelling voor 2019 te vieren", grijnst Giovinazzi naderhand. "Ik heb een goede ronde gereden!" De Italiaan blikt meteen terug op het nieuws dat hem eerder deze week ter ore kwam. "Na acht jaren ben ik eindelijk de Italiaan die de stilte doorbreekt. Een droom komt uit!"

"Voor mij voelt het als loon naar werken", vervolgt de reserverijder van Ferrari. "Toen Sauber mij berichtte, heb ik direct mijn familie gebeld. Vanaf nu begin ik weer op nul. Ik moet mezelf verbeteren, mensen moeten zien wie ik ben. Hard werken is prioriteit nummer één om mezelf te onderscheiden en mijn meerwaarde voor het team te bewijzen."

In de middagsessie nam Ericsson het stuur weer over, de Zweed kwam prima voor de dag door evenals Giovinazzi een tiende tijd te rijden. Toptalent Charles Leclerc, die voor de eerste keer in zijn carrière een raceweekend op het Sochi Autodrom afwerkt, eindigde de vrijdag op P13.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen