Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lance Stroll

Glimlach keert terug op gezicht Stroll: "Sneller dan Mercedes en Ferrari!"

Na een aantal zware races lijkt het team van Aston Martin weer wat gevonden te hebben in Brazilië.

Stroll Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De meest recente keren dat Lance Stroll de headlines heeft gehaald, werd hij nou niet bepaald positief afgebeeld. Zo kwam hij in opspraak na de kwalificatie van Qatar, waar hij uitviel in Q1 en uit frustratie naar verluidt zijn fysiotherapeut een duw gaf in de pitbox. In de Verenigde Staten leek hij er ook niet zo veel zin in te hebben, toen zat de zoon van de teameigenaar namelijk onderuitgezakt in de persconferentie en gaf hij antwoord op de vragen van de journalisten met zo min mogelijk woorden.

Het team waar hij voor rijdt maakt ook een lastig seizoen mee. Waar ze nog sterk uit de startblokken kwamen begin dit seizoen, vielen de prestaties gedurende het seizoen steeds meer tegen. Tot ze uiteindelijk bij de Grand Prix van Mexico met verschillende specs uit de pitbox besloten te starten. Beide mannen konden de race niet uitrijden, maar het team had in ieder geval de data om de juiste weg te kiezen voor Brazilië. Zo zei Fernando Alonso na zijn DNF dat "Je soms meer leert van de moeilijkheden".

Terug naar het begin van het jaar

De kwalificatie in Brazilië op vrijdag vond plaats vlak voor het uitbarsten van noodweer, waardoor het laatste deel van Q3 niet meer verreden kon worden. Stroll bleek tijdens deze sessie de grootste verrassing, hij kwam namelijk op de derde positie bovendrijven. Zijn teamgenoot mocht vanaf P4 de race op zondag aanvangen. Een goed uitgangspunt voor de Aston Martin-coureurs.

Beide mannen kwamen tijdens de start en de herstart op zondag niet lekker weg, maar Alonso wist zich tot het einde van de race groot te houden tegenover de Red Bull van Sergio Perez, en hij behaalde hiermee zijn eerste podium sinds de GP van Nederland. Ook Stroll wist zich gedurende de race sterk te positioneren en kwam als vijfde over de streep.

Dit is zijn beste raceresultaat sinds de Grand Prix van Australië, dus daar mag de Canadees best tevreden mee zijn. Tegenover onder andere RacingNews365 geeft hij toe na de race dat zijn starts niet zo fantastisch waren: "Ik had veel wielspin en heel weinig tractie, dus ik kwam niet goed van de lijn. Maar daarna hadden we veel snelheid, we waren sneller dan Ferrari en Mercedes, en het voelde alsof we weer een beetje terug waren naar het begin van het jaar."

Het team krijgt bovendien een bedankje van de Aston Martin-coureur: "Het resultaat van zondag geeft ons het geloof dat we kunnen gaan strijden voor punten in de laatste twee races. Tot slot een groot applaus voor het hele team. De laatste paar races waren zwaar, maar vandaag is een echte beloning en we gaan naar huis met een glimlach op ons gezicht na drie weken onderweg te zijn geweest. Ik kijk uit naar Vegas", zo sluit hij af.

Ook interessant:

In chaos zie je hoe goed Max Verstappen écht is

Hij was misschien wel de enige constante coureur, die met twee overwinningen naar huis ging. Juist als de chaos op z'n grootst is, weet je van één iemand dat hij sowieso het hoofd cool houdt: Max Verstappen.

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Record Alonso pakt na jarenlang racen record van Schumacher af