Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Valtteri Bottas

Glimlachende Bottas opent de aanval op Mercedes

Valtteri Bottas moest eind vorig jaar Mercedes verlaten, maar de Fin lijkt momenteel op papier nauwelijks een stap achteruit te hebben gedaan. Hij vindt de situatie waarin hij zich momenteel bevindt dan ook helemaal prima.

Bottas Russell Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Valtteri Bottas snelde in Imola naar de vijfde plek, net achter George Russell. Aan het einde van de race had hij de Mercedes-coureur in zijn vizier, maar uiteindelijk kon hij geen inhaalactie inzetten. Toch is de Fin zeer tevreden na zijn optreden in Italië, waar Alfa Romeo haar beste resultaat haalde sinds 2019.

"Het was een leuke race en het is mooi dat we punten hebben kunnen scoren. De pace was goed. Ik kon echt pushen op de slicks alsof het kwalificatierondjes waren. Alleen aan het einde had ik wat last van graining toen ik aan de staart van George Russell aan kwam", vertelt Bottas na afloop aan onder meer RacingNews365.

Flashbacks

De vierde plaats had er voor Bottas zeker ingezeten in Imola, want hij eindigde op slechts een seconde achterstand van Russell, terwijl hij bij de pitstop veel tijd verloor. Door problemen met een wheelgun ging het bijna helemaal mis, maar na ruim elf seconden kon Valtteri toch nog wegrijden.

Eenmaal aan de staart van Russell aanbeland kreeg Bottas even flashbacks naar vorig jaar, toen hij en de toenmalig Williams-coureur samen hard van de baan vlogen. "Ik probeerde daar niet aan te denken natuurlijk", zo reageert hij al lachend, al moet hij toegeven dat de gedachte van het inhalen van een Silver Arrow hem alleen maar meer motivatie gaf.

"Mercedes en George motiveerden mij tijdens de race. Ik heb elke ronde gepusht om aan het einde van de race hopelijk een kans te krijgen om met ze te vechten. Dat lukte net niet, maar ik had tien seconden verloren bij de pitstop. Zonder dat had het een ander verhaal kunnen zijn."

Mercedes-problemen verrassen Bottas

Daar waar Alfa Romeo dit seizoen in de lift zit, is het bij Mercedes een groot drama. Bottas kan daar wel mee leven, aangezien hij nu voor het eerstgenoemde team uitkomt. "Natuurlijk ben ik blij om op dit moment bij Alfa Romeo te zitten."

"Ik geniet ervan en vandaag hadden we een betere racepace dan Mercedes, maar ik weet niet waarom ze zo worstelen. De technische details van hun bolide ken ik niet, dus ik focus me liever op het verbeteren onze eigen wagen. Dat hebben we dit weekend ook gedaan. Hopelijk de volgende races ook."

Bottas opent dan ook de aanval op Mercedes en denkt dat zijn team hen dit jaar misschien zelfs kan verslaan. "Het is zeker verrassend dat Mercedes zo worstelt. Ik had nooit verwacht dat het voor hen zo lastig zou zijn, maar ze scoren nog steeds punten. Hopelijk kunnen wij er uiteindelijk meer scoren dan Mercedes."

Ook interessant:

Perfecte comeback geeft Verstappen en Red Bull weer hoop

Na een ijzersterk Grand Prix-weekend in Italië ziet Max Verstappen de achterstand in het WK op leider Charles Leclerc bijna halveren. Is de regerend wereldkampioen weer helemaal terug in de strijd voor zijn tweede titel?

Dat en nog veel meer bespreken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste podcast van RacingNews365.

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2022 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x