Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Glock: "Alleen zo kan Verstappen de titel nog verliezen"

Max Verstappen heeft met nog vier races te gaan een voorsprong van negentien punten op Lewis Hamilton in de strijd voor het wereldkampioenschap. Volgens oud-Formule 1-coureur Timo Glock kan het dan ook bijna niet meer fout gaan voor de Nederlander.

Max Verstappen wist door zijn overwinning in Mexico zijn voorsprong op titelrivaal Lewis Hamilton uit te breiden. Zijn team Red Bull deed daarnaast goede zaken in het kampioenschap bij de constructeurs. De Oostenrijkse renstal staat nog maar één punt achter concurrent Mercedes. "Wat kan Max Verstappen nog tegenhouden na zijn overwinning?", vraagt Timo Glock zich af bij de Duitse tak van Sky . Het antwoord geeft hij ook meteen. "Naar mijn mening is er maar één mogelijkheid: dat Max en Red Bull technische problemen krijgen."

Red Bull doet alles goed

Volgens de Duitser heeft Verstappen de titel al bijna binnen. "Ik denk dat het pakket op dit moment erg sterk is. Sao Paulo zal waarschijnlijk weer een circuit zijn wat de Red Bull ligt. De auto werkt heel goed op allerlei verschillende circuits. Max zit in een zeer comfortabele situatie. Red Bull doet alles goed op dit moment." "Bovendien liet Max met de start en die inhaalpoging in bocht één duidelijk zien hoe goed en agressief hij is. Hij deinst nergens voor terug. Dat was een duidelijke stap richting de wereldtitel", aldus Glock. De Duitser is minder tevreden over titelrivaal Mercedes. Met name Valtteri Bottas gooit er met de pet naar, vindt de oud-F1-coureur.

Valtteri Bottas mist motivatie

"Hamilton heeft natuurlijk een goede auto, maar die is niet goed genoeg om Red Bull en Max te verslaan. Volgens mij is het probleem bij Mercedes dat Bottas niet meer de motivatie heeft om puur alleen Lewis te helpen", verwacht Glock. De Duitser noemt een voorbeeld om zijn gedachte kracht bij te zetten. "Ik verwacht dat ze de strategie bij Mercedes van tevoren hebben besproken en talloze scenario's voor de start hebben doorgenomen. Ik denk dat zijn taak duidelijk was geweest: alles wat hij kon doen om Max tegen te houden en zo de weg vrij te maken voor Lewis in de eerste bocht", vertelt Glock. Dat gebeurde echter niet. Bottas zette de deur wagenwijd open en daardoor kon Verstappen de twee Mercedessen buitenom inhalen en de leiding in de wedstrijd pakken. Dat bleek uiteindelijk de winnende inhaalactie want Hamilton kon de Nederlander daarna niet bijbenen.

Viaplay
x
Verstappen Marko schrikt van vorm Red Bull: "Als Verstappen dat niet lukt, is er iets goed mis"