Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Glock: "Dan was de grootse Verstappen de schlemiel geweest"

Max Verstappen was oppermachtig in Oostenrijk, zo zag ook oud F1-coureur Timo Glock, die onder de indruk was van de Nederlander en zijn team. Vooral de manier waarop de laatste pitstop tot stand kwam, heeft de Duitser onthouden.

In zijn column voor Sky Sports laat Timo Glock zich lovend uit over Max Verstappen. Tijdens het Grand Prix-weekend in Oostenrijk was er eigenlijk niets aan te merken op de prestaties van de Red Bull-coureur. Hij en zijn team waren een. De manier waarop het extra punt voor de snelste ronde tot stand kwam, maakte indruk op de Duitser.

"Verstappen probeerde het perfecte weekend af te werken. En dat deed hij ook. De manier waarop hij aan het einde van de race nog naar de pits wilde komen, met al zijn zelfvertrouwen én het vertrouwen in zijn team, was groots. Hij haalt het beste uit iedereen. Maar als het mis was gegaan, dan was hij de schlemiel geweest."

Maar mis gaan deed het niet. "Hoe dan ook: het toont aan hoe sterk Red Bull is. Het team is tevens heel secuur qua organisatie. De pitstops zijn razendsnel en daardoor kon Verstappen aan het einde van de race de snelste ronde neerzetten. Hij gaf de concurrentie niet eens het kleinste beetje hoop op dat extra punt. Het heeft ook iets met vernedering te maken. Tot slot is zijn bandenmanagement ook beter dan de rest van de wereld", vertelt hij lyrisch.

Mercedes en McLaren

Maar er waren nog negen andere teams aan het racen in Oostenrijk. Glock bespreekt er nog twee. Hij zag bijvoorbeeld hoe het Mercedes-team niet goed voor de dag kwam. "De Red Bull Ring paste niet bij het Mercedes-pakket. Na een paar goede weekenden kregen ze een tik te verwerken. Hopelijk voor hen was het circuitspecifiek, iets dat ik me wel voor kan stellen."

"De Red Bull Ring vergt namelijk veel van de voorbanden. Het is iets om van te leren. In Silverstone komt Mercedes weer met een update die de auto moet verbeteren. De radioberichten van Toto en Lewis spraken boekdelen", aldus Glock.

Daar waar Mercedes ondermaats presteerde, was het McLaren dat een positieve indruk achterliet. "De upgrade van McLaren werkte daarentegen goed, maar je moet een slag om de arm houden. Lando Norris deed dat ook en riep na de race dat zijn team altijd goed is op de Red Bull Ring. Lando zelf ook, want dit was een van zijn favoriete circuits."

"Het wordt interessant om te zien hoe de auto het doet in Silverstone, want daar komen er weer wat updates bij op de McLaren. Ze hebben het gat naar Aston Martin, Mercedes en Ferrari wat weten te dichten, zo lijkt het, dus ze zijn op de goede weg!"

Ook interessant:

Sneu voor de andere F1-coureurs dat Max Verstappen meedoet

Eén ding was in Oostenrijk echter weer even voorspelbaar als altijd: Verstappen torende boven alles en iedereen uit. Hij toonde zich de baas van Red Bull, toch Coronel, Dimmers en Mosterdijk?

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Max liep schade op door kamikazeactie Perez: "Hij remt 50 meter later!"