Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Glock: 'Druk ligt volledig bij Lewis Hamilton'

Lewis Hamilton kan dit weekend in Amerika voor de vierde keer wereldkampioen in de Formule 1 worden. Voormalig F1-coureur Timo Glock is van mening dat de druk volledig bij Mercedes en Hamilton ligt.

Met een voorsprong van 59 punten kan Hamilton zichzelf wel wat marge verschaffen. De Brit gaf aan geen onnodige risico's te willen nemen in Amerika. Bij een zege van Hamilton mag Vettel slechts als zesde finishen. Timo Glock is van mening dat Mercedes en Hamilton de druk de komende race gaan voelen. " De druk ligt volledig bij hun. Ze moeten Lewis een winnende en betrouwbare auto geven."

Sebastian Vettel en Ferrari hebben niets meer te verliezen in de resterende vier races. Alleen bij erg veel pech voor Hamilton is een wereldtitel nog mogelijk, maar de kans daarop is minimaal. " Vettel en Ferrari voelen geen druk meer. Ze moeten proberen om races te winnen, dat is het enige dat ze nog kunnen doen. Hun bolide is dit jaar op veel circuits gelijkwaardig geweest of beter dan de Mercedes. Het is jammer dat het titelgevecht nu voortijdig voorbij is", laat Glock aan Speedweek weten.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'