Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Gloednieuw Stake F1 Team kiest noodgedwongen een tweede teamnaam

Het duurt niet lang meer of de naam Sauber verdwijnt voorgoed uit de Formule 1. Audi neemt namelijk het stokje over van het in Zwitserland gevestigde F1-team. Dat zal echter niet voor 2026 gebeuren en dus besloot het team om de naam na het vertrek van titelsponsor Alfa Romeo te veranderen. Toch zal de teamnaam niet tijdens iedere Grand Prix hetzelfde zijn in 2024.

Zhou  Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Op 1 januari 2024 presenteerde het voormalige Alfa Romeo F1-team middels een ingesproken audiobericht van rapper Drake haar nieuwe teamnaam. In 2024 gaat het team namelijk door het leven als Stake F1 Team. Met de betrokkenheid van Drake is het duidelijk dat men de sponsoring de komende jaren groots op wil zetten. Stake is echter een goksponsor en dus mogen de naam Stake en uitingen van het Australische bedrijf vanwege de wetgeving in sommige landen niet terugkeren op de auto. Daarom zal het team dit jaar tijdens enkele raceweekenden een andere naam met zich mee dragen.

Tijdens races waar het team geen Stake F1 Team mag heten of er geen sponsoruitingen van Stake te zien mogen zijn, zal het team door het leven gaan als het Kick F1 Team. Dat doet het team om twee redenen. Op deze manier hebben de twee partijen een oplossing voor het probleem dat ontstaat met goksponsoring in enkele landen.

Daarnaast wil het team ook Kick meer in de belangstelling zetten, zoals men dit ook afgelopen jaar al tijdens enkele raceweekenden deed. In 2023 werden er een aantal GPs uitgezocht om de activatie met Kick in plaats van met Stake te doen. De eigenaren van Stake zijn namelijk toevallig ook de eigenaren van het streamingsplatform Kick. Daarom hoefde er ook geen nieuwe deal met een nieuwe partij te worden gemaakt voor de races waar er mogelijk problemen op zouden treden vanwege de teamnaam. Eerder maakte de FIA op de officiële inschrijflijst van 2024 al bekend dat de chassisnaam van het team 'Kick Sauber' zal worden.

Een slimme oplossing, die beide partijen tevreden stemt. Stake en Kick waren vorig jaar ook al terug te zien op de bolides van Valtteri Bottas en Guanyu Zhou. De samenwerking met het team en de sponsoring in de Formule 1 heeft de merken zo enthousiast gemaakt, dat men voor dit jaar een grotere samenwerking is aangegaan. In de paddock gelooft men dat het zelfs om de grootste sponsordeal uit de geschiedenis van het Sauber-team gaat.

Goed nieuws voor de Managing Director van het team, Alessandro Bravi, die zich zo in de komende twee jaar optimaal kan focussen op de overdracht van het team naar Audi in 2026.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na snelste tijd Verstappen in rommelige training GP Miami