Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Charles Leclerc

Goed nieuws voor Leclerc na enorme crash in vrije training

Charles Leclerc mag de rest van het weekend gewoon weer deelnemen in Saoedi-Arabië. De Monegask kwam met de schrik vrij na een enorme crash in Saoedi-Arabië en ook zijn Ferrari-bolide lijkt de strijd te hebben overleefd.

Leclerc Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/MichaelPotts

De tweede vrije training in Saoedi-Arabië kwam vroeger dan gepland ten einde nadat Charles Leclerc bij het ingaan van bocht 22 de controle over zijn Ferrari-bolide verloor en snoeihard in de muur tot stilstand kwam.

De klap was enorm en zijn Ferrari was zwaar gehavend. De Monegask kon ogenschijnlijk ongedeerd uitstappen, maar moest wel mee met de Formule 1-doktoren, die hem uitgebreid onderzochten.

Ze kwamen met goed nieuws, want Leclerc kan de rest van het weekend gewoon weer meedoen in Jeddah. "Hij heeft alle routinecontroles doorstaan en heeft toestemming gekregen van de doktoren om weer verder te racen", liet het team weten.

Een nieuw chassis voor Leclerc?

Charles Leclerc reed ten tijde van zijn crash rond met een gloednieuw chassis, die hij in Qatar had gekregen na de kwalificatie. Ferrari is aan het kijken of deze moet worden vervangen.

Mocht dat het geval zijn, dan krijgt hij zijn vorige chassis weer terug, die na de opgelopen schade in Qatar weer gerepareerd is. Ook is het nog maar de vraag of zijn motor en versnellingsbak de klap hebben overleefd. In ieder geval zal er genoeg werk zijn voor de crew van de Monegask.

Update: Ferrari deelt mede dat het chassis en de motor ongehavend uit de strijd zijn gekomen en op zaterdag weer in kunnen worden gezet.

Ook interessant:

Dit moet je weten over de Grand Prix van Saoedi-Arabië

Dit jaar gaan we voor het eerst rijden in Saoedi-Arabië op het gloednieuwe Jeddah Corniche Circuit. In de onderstaande video vertellen we je alles wat je moet weten over het nieuwe Formule 1-circuit.

7 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"