Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Goed nieuws voor Leclerc na enorme crash in vrije training

Charles Leclerc mag de rest van het weekend gewoon weer deelnemen in Saoedi-Arabië. De Monegask kwam met de schrik vrij na een enorme crash in Saoedi-Arabië en ook zijn Ferrari-bolide lijkt de strijd te hebben overleefd.

De tweede vrije training in Saoedi-Arabië kwam vroeger dan gepland ten einde nadat Charles Leclerc bij het ingaan van bocht 22 de controle over zijn Ferrari-bolide verloor en snoeihard in de muur tot stilstand kwam. De klap was enorm en zijn Ferrari was zwaar gehavend. De Monegask kon ogenschijnlijk ongedeerd uitstappen, maar moest wel mee met de Formule 1-doktoren, die hem uitgebreid onderzochten. Ze kwamen met goed nieuws, want Leclerc kan de rest van het weekend gewoon weer meedoen in Jeddah. "Hij heeft alle routinecontroles doorstaan en heeft toestemming gekregen van de doktoren om weer verder te racen", liet het team weten.

Een nieuw chassis voor Leclerc?

Charles Leclerc reed ten tijde van zijn crash rond met een gloednieuw chassis, die hij in Qatar had gekregen na de kwalificatie. Ferrari is aan het kijken of deze moet worden vervangen. Mocht dat het geval zijn, dan krijgt hij zijn vorige chassis weer terug, die na de opgelopen schade in Qatar weer gerepareerd is. Ook is het nog maar de vraag of zijn motor en versnellingsbak de klap hebben overleefd. In ieder geval zal er genoeg werk zijn voor de crew van de Monegask. Update: Ferrari deelt mede dat het chassis en de motor ongehavend uit de strijd zijn gekomen en op zaterdag weer in kunnen worden gezet.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"