Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Monaco 2019

Goede generale voor Verstappen, Leclerc verrast in derde training Monaco

Max Verstappen kende een probleemloze derde vrije training in Monaco. De Nederlander kon zich prima meten met de Mercedessen en Ferrari's en sloot de sessie als vierde af. Snelste man was verrassend Charles Leclerc in de Ferrari.

Verstappen Monaco 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De derde training kende een vergelijkbaar verloop als de eerste sessie die op donderdag werd afgewerkt. Direct waren het de beide Mercedessen die het tempo bepaalden, waarbij Valtteri Bottas en Lewis Hamilton elkaar een kop afwisselden. Sebastian Vettel probeerde zichzelf in het gevecht voor de eerste posities te mengen, maar crashte in de eerste bocht. Zijn gehavende Ferrari werd teruggebracht naar de pitbox, maar zijn sessie zat er al na zeven ronden op.

Max Verstappen voerde het tempo in zijn Red Bull steeds verder op en wist wederom als enige in de buurt te blijven van de Mercedessen. Halverwege de training gaf de Nederlander drie tienden toe op Bottas.

Uitslag Derde vrije training - Monaco

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Charles Leclerc liet zien dat het aanzienlijk sneller kon met een 1.11,2, wat het sein voor de concurrentie was om het tempo verder op te voeren. De beide Mercedes-coureurs antwoordden direct, maar het wachten was op Verstappen die met nog 15 minuten te gaan naar buiten ging voor zijn tweede run op nieuwe banden.

De Red Bull-coureur ging in zijn eerste vliegende ronde naar een vierde positie op een kleine drie tienden achterstand ten opzichte van Leclerc. Met de top vier binnen drie tienden mogen we ons opmaken voor een spannende kwalificatie.

Achteraan het veld stelde Racing Point met een zeventiende en achttiende positie zwaar teleur. Alleen het geplaagde team van Williams was langzamer.

Om 15:00 uur gaat de kwalificatie van start in Monaco, die zeer bepalend is aangezien inhalen nagenoeg onmogelijk is in de smalle straten. Vanzelfsprekend is deze live te volgen via RacingNews365.

Voorspel en win

Powered by

Gaspedaal.nl
Voorspelgame image met logo 1530

Wie wint de Grand Prix van Monaco 2019?

Speel mee en win een race-arrangement op Zandvoort t.w.v. € 435, aangeboden door Gaspedaal.nl

Speel mee

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie