© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Goede kwalificatie brengt Max Verstappen vijfde positie

29 jul. 2017 15:02 Ruud Dimmers 0 reacties
Ferrari heeft een 1-2 gescoord tijdens de kwalificatie voor de GP van Hongarije. Vettel bleef teamgenoot Raikkonen voor. De tweede startrij is er voor Bottas en Hamilton. Max Verstappen vinden we vlak daarachter terug op de vijfde plaats

Sebastian Vettel op pole voor Grand Prix van Hongarije

Met Paul di Resta als vervanger voor de zieke Felipe Massa begon de kwalificatie voor de GP van Hongarije 2017. Direct ontstond het gevecht tussen Ferrari en Mercedes in Q1. Red Bull wist uitstekend partij te bieden, waarbij Max Verstappen een uitstekende ronde reed die goed was voor de tweede tijd op 0,022 achter Vettel.

Paul di Resta had nog nooit gereden in de Williams van 2017, maar reed een kwalificatie die zeer behoorlijk was. Vanzelfsprekend kon hij niet mee met de snelste mannen, maar hij wist Ericsson in de Sauber voor te blijven en was slechts zeven tienden langzamer dan Lance Stroll. 

Afvallers in Q1: Magnussen, Stroll, Wehrlein, Di Resta en Ericsson

Ferrari draaide het gas wat verder open in Q2 en Vettel dook als eerste de 1.16 in met een 1.16,8. Max Verstappen kon ook meekomen in de versnelling van de Duitser en noteerde een 1.17,0 wat op dat moment goed was voor de tweede positie. 

Lewis Hamilton verbrak het baanrecord met een 1.16,963 in de laatste minuten van Q2, waarmee hij een tiende sneller was dan Vettel en drie tienden dan Max Verstappen. McLaren wist met twee auto's door te gaan naar Q3. Jolyon Palmer (11e) gaf liefst zeven tienden toe op teamgenoot Hulkenberg (6e).

Afvallers in Q2 waren: Palmer, Ocon, Kvyat, Perez en Grosjean.

In de allesbeslissende Q3 ging het gevecht tussen Hamilton en Vettel verder. Mercedes draaide de motor in Q3 maximaal open en Bottas noteerde een 1.16,6 in hun eerste run, maar Vettel verpletterde die tijd met een 1.16,2! Max Verstappen ging in zijn eerste run naar een 1.16,7 wat op dat moment goed was voor een derde tijd.

De alles beslissende run in de slotminuten van de kwalificatie bracht nog verschuivingen in de top. Vettel en Raikkonen pakten de eerste startrij, voor Bottas en Hamilton. Max Verstappen zat er dicht bij, maar moet toch genoegen nemen met de vijfde plaats voor teamgenoot Ricciardo.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen