Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'GP Abu Dhabi bevestigt dat verandering in de Formule 1 nodig is'

De laatste Grand Prix van het seizoen in Abu Dhabi was met recht een wedstrijd 'voor de statistieken'. Er werd nauwelijks ingehaald, de prijzen waren al vergeven en het podium was weinig verrassend. De 'saaiste race van het jaar' is volgens F1-baas Chase Carey een goed voorbeeld van hoe Liberty Media niet wil dat de Formule 1 is in de toekomst.

De nieuwe Formule 1-baas, Chase Carey, benadrukt dan ook dat de Formule 1 moet gaan veranderen. De GP van Abu Dhabi was een goed voorbeeld van die noodzaak, aldus Carey. "De GP van Abu Dhabi is als evenement geweldig, maar de race was niet zoals we een Formule 1-race graag willen zien" , zei Carey over de seizoensafsluiter. "Ik denk dat de meeste teams en coureurs het daar wel mee eens zijn." Er moet dus wat gebeuren volgens Carey, maar de manier waarop is nog niet helemaal helder.

"Iedereen is het er wel mee eens dat we een meeslepende sport willen hebben, waarin meerdere teams kunnen winnen en er altijd gekke en onverwachte dingen gebeuren." "Maar de meningen verschillen over de manier waarop we dat willen gaan doen. We proberen vooral op kostentechnisch en motorisch gebied dingen op korte termijn te veranderen" , aldus Carey. Daarbij zal Liberty Media de 'trouwe' fans waarschijnlijk geen deugd doen, maar dat neemt Carey voor lief. "De mensen die opgegroeid zijn met de traditionele Formule 1 zullen moeite hebben met de veranderingen." "Maar we willen de nieuwe fans ook een kans bieden. Uiteindelijk moet de Formule 1 een spektakelstuk worden" , besluit Carey hoopvol.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi