Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

GP Bahrein 2017: Max Verstappen noteert zijn eerste uitvalbeurt

We hebben inmiddels elf races gehad, dus is het de hoogste tijd om de balans op te maken. Hoe presteert Max Verstappen tot nu toe? Vandaag de derde race van het seizoen, de GP van Bahrein.

Na zijn onverwachtse podium in China verstomt het gemopper over de tekortschietende RB13. Als Red Bull onder lastige omstandigheden een podiumplek kan scoren, dan ligt er ongetwijfeld meer in het verschiet!

De kwalificatie

In de kwalificatie ging het op zich goed voor Max Verstappen. Alleen verknalde Felipe Massa in zijn ogen een snel rondje waardoor er in Q3 niet meer inzat dan P6. Na afloop uitte de jonge Nederlander dan ook zijn ongenoegen aan het adres van Massa maar bond later via zijn Instagramaccount toch in. De rust leek zodoende in Bahrein te zijn hersteld.

P-20170415-01626_News.jpg#asset:42168


De GP van Bahrein

Max start vanaf P6 maar pakt direct bij de start al zijn teamgenoot en Kimi Raikkonen. Het podium lonkt opnieuw voor de jonge Red Bull coureur die het tempo van de heren voor hem goed kan volgen.

Als Ferrari al vrij snel Vettel naar binnen haalt, verzoekt Max zijn team om hem ook eerder dan gepland naar binnen te halen. De oorspronkelijke eenstopper wordt daarmee omgezet naar een tweestopper. Althans, dat is de bedoeling maar zo ver komt het helaas niet.

Max is amper na zijn pitstop weer op de baan als hij plotseling rechtdoor de baan af schiet. Falende remmen veroorzaakten zijn eerste uitvalbeurt van het seizoen. Verstappen baalt want zo zegt hij: "We hadden tweede kunnen liggen als we die remproblemen niet hadden gehad."

Resultaat

  • Kwalificatie: P6
  • Race: DNF

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull