Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

GP Bahrein 2017: Max Verstappen noteert zijn eerste uitvalbeurt

We hebben inmiddels elf races gehad, dus is het de hoogste tijd om de balans op te maken. Hoe presteert Max Verstappen tot nu toe? Vandaag de derde race van het seizoen, de GP van Bahrein.

Na zijn onverwachtse podium in China verstomt het gemopper over de tekortschietende RB13. Als Red Bull onder lastige omstandigheden een podiumplek kan scoren, dan ligt er ongetwijfeld meer in het verschiet!

De kwalificatie

In de kwalificatie ging het op zich goed voor Max Verstappen. Alleen verknalde Felipe Massa in zijn ogen een snel rondje waardoor er in Q3 niet meer inzat dan P6. Na afloop uitte de jonge Nederlander dan ook zijn ongenoegen aan het adres van Massa maar bond later via zijn Instagramaccount toch in. De rust leek zodoende in Bahrein te zijn hersteld.

P-20170415-01626_News.jpg#asset:42168


De GP van Bahrein

Max start vanaf P6 maar pakt direct bij de start al zijn teamgenoot en Kimi Raikkonen. Het podium lonkt opnieuw voor de jonge Red Bull coureur die het tempo van de heren voor hem goed kan volgen.

Als Ferrari al vrij snel Vettel naar binnen haalt, verzoekt Max zijn team om hem ook eerder dan gepland naar binnen te halen. De oorspronkelijke eenstopper wordt daarmee omgezet naar een tweestopper. Althans, dat is de bedoeling maar zo ver komt het helaas niet.

Max is amper na zijn pitstop weer op de baan als hij plotseling rechtdoor de baan af schiet. Falende remmen veroorzaakten zijn eerste uitvalbeurt van het seizoen. Verstappen baalt want zo zegt hij: "We hadden tweede kunnen liggen als we die remproblemen niet hadden gehad."

Resultaat

  • Kwalificatie: P6
  • Race: DNF
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto