Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

GP Bahrein 2017: Max Verstappen noteert zijn eerste uitvalbeurt

We hebben inmiddels elf races gehad, dus is het de hoogste tijd om de balans op te maken. Hoe presteert Max Verstappen tot nu toe? Vandaag de derde race van het seizoen, de GP van Bahrein.

Na zijn onverwachtse podium in China verstomt het gemopper over de tekortschietende RB13. Als Red Bull onder lastige omstandigheden een podiumplek kan scoren, dan ligt er ongetwijfeld meer in het verschiet! De kwalificatie In de kwalificatie ging het op zich goed voor Max Verstappen. Alleen verknalde Felipe Massa in zijn ogen een snel rondje waardoor er in Q3 niet meer inzat dan P6. Na afloop uitte de jonge Nederlander dan ook zijn ongenoegen aan het adres van Massa maar bond later via zijn Instagramaccount toch in. De rust leek zodoende in Bahrein te zijn hersteld.

De GP van Bahrein Max start vanaf P6 maar pakt direct bij de start al zijn teamgenoot en Kimi Raikkonen. Het podium lonkt opnieuw voor de jonge Red Bull coureur die het tempo van de heren voor hem goed kan volgen. Als Ferrari al vrij snel Vettel naar binnen haalt, verzoekt Max zijn team om hem ook eerder dan gepland naar binnen te halen. De oorspronkelijke eenstopper wordt daarmee omgezet naar een tweestopper. Althans, dat is de bedoeling maar zo ver komt het helaas niet. Max is amper na zijn pitstop weer op de baan als hij plotseling rechtdoor de baan af schiet. Falende remmen veroorzaakten zijn eerste uitvalbeurt van het seizoen. Verstappen baalt want zo zegt hij: "We hadden tweede kunnen liggen als we die remproblemen niet hadden gehad." Resultaat Kwalificatie: P6 Race: DNF

aN9_b_sJ1Dg

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'