© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

GP Bahrein 2017: Max Verstappen noteert zijn eerste uitvalbeurt

15 aug. 2017 07:30 Wanda Bisschop 0 reacties
We hebben inmiddels elf races gehad, dus is het de hoogste tijd om de balans op te maken. Hoe presteert Max Verstappen tot nu toe? Vandaag de derde race van het seizoen, de GP van Bahrein.

Max Verstappen valt uit met remprobleem

Na zijn onverwachtse podium in China verstomt het gemopper over de tekortschietende RB13. Als Red Bull onder lastige omstandigheden een podiumplek kan scoren, dan ligt er ongetwijfeld meer in het verschiet!

De kwalificatie

In de kwalificatie ging het op zich goed voor Max Verstappen. Alleen verknalde Felipe Massa in zijn ogen een snel rondje waardoor er in Q3 niet meer inzat dan P6. Na afloop uitte de jonge Nederlander dan ook zijn ongenoegen aan het adres van Massa maar bond later via zijn Instagramaccount toch in. De rust leek zodoende in Bahrein te zijn hersteld.

P-20170415-01626_News.jpg#asset:42168


De GP van Bahrein

Max start vanaf P6 maar pakt direct bij de start al zijn teamgenoot en Kimi Raikkonen. Het podium lonkt opnieuw voor de jonge Red Bull coureur die het tempo van de heren voor hem goed kan volgen.

Als Ferrari al vrij snel Vettel naar binnen haalt, verzoekt Max zijn team om hem ook eerder dan gepland naar binnen te halen. De oorspronkelijke eenstopper wordt daarmee omgezet naar een tweestopper. Althans, dat is de bedoeling maar zo ver komt het helaas niet.

Max is amper na zijn pitstop weer op de baan als hij plotseling rechtdoor de baan af schiet. Falende remmen veroorzaakten zijn eerste uitvalbeurt van het seizoen. Verstappen baalt want zo zegt hij: "We hadden tweede kunnen liggen als we die remproblemen niet hadden gehad."

Resultaat

  • Kwalificatie: P6
  • Race: DNF

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen