Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1

GP Canada staat 'zeer open' voor F1-sprintrace

De Formule 1 gaat vol voor een experiment met sprintraces. Als het voorstel de stemming van de F1 Commissie overleeft, zal Canada vooraan staan.

Latifi canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

Eerder deze week kwam het nieuws naar buiten dat de Formule 1 de pijlen heeft gericht op sprintraces. Het heeft daarvoor ook al drie Grands Prix op het oog: die van Italië (Monza), Brazilië en Canada. François Dumontier, promotor van de race in Montreal, zegt zeer geïnteresseerd te zijn in het experiment.

"We hebben hier een discussie over gehad", zegt Dumontier tegen Le journal de Montreal. "En we staan zeer open voor het project. Op de voorwaarde dat de Canadese Grand Prix doorgaat uiteraard."

Het valt nog maar te bezien of de geplande race doorgaat in verband met corona en reisrestricties. En niet alleen de race in Canada staat onder druk, ook de Grands Prix op de stratencircuits van Monaco en Azerbeidzjan gaan misschien niet door. Een nieuwe datum vinden voor dit soort circuits is lastig omdat er dan opnieuw vergunningen moeten worden aangevraagd en de opbouw vaak al maanden van tevoren begint.

Over de sprintraces wordt donderdagmiddag gepraat door de F1 Commissie, al is het niet zeker of er vandaag ook een beslissing valt.

0 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto