Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

GP Denemarken waarschijnlijk vanaf 2020 op de F1-kalender

De kans dat de Grand Prix van Denemarken terugkeert op de Formule 1-kalender is vrij groot. Formule 1-baas Chase Carey bracht gisteren een bezoek aan de Deense hoofdstad Kopenhagen en liet weten enthousiast te zijn over een Deense Grand Prix in 2020.

In de zoektocht naar nieuwe circuits bracht Chase Carey een bezoek aan Kopenhagen, waar vanaf 2020 op een stratencircuit moet worden gereden. Chase Charey, de nieuwe baas van de Formule 1, is erg enthousiast na zijn bezoek aan Kopenhagen. "We zijn heel erg enthousiast om de mogelijkheden om hier in Kopenhagen een Grand Prix te organiseren te onderzoeken" , zei Carey tegenover het Deense BT. "Wij als Liberty Media willen graag nieuwe wedstrijden op spraakmakende plekken. Ik denk dat Kopenhagen daar perfect in past." "We zijn erg blij dat Denemarken interesse heeft in onze sport."

Ook de Deense minister van Economische Zaken, Brian Mikkelsen, ziet het wel zitten. "Ik heb Chase Carey gezegd dat de Deense overheid op alle mogelijke manieren zijn bijdrage wil leveren aan een Grand Prix in Denemarken." "Het merendeel zal geïnvesteerd moeten worden door investeerders, maar wij zullen wel het gesprek aangaan en een bijdrage leveren" , aldus Mikkelsen. Met het enthousiasme van de Deense overheid en Liberty Media lijkt een Deense Grand Prix in de maak. De Grand Prix van Denemarken zal dan vanaf 2020 op de kalender moeten staan.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'