Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1 GP Groot-Brittannië kan niet rekenen op typisch Brits weer

In samenwerking met WeerOnline presenteert RacingNews365 het weerbericht voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. Het typisch Britse weer blijft op Silverstone achterwege, op de zondag althans.

Zon, stapelwolken en gematigde temperaturen van 22 graden. Dat zijn de ingrediënten van het weer tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. De trainingen en kwalificatie maken kans op een bui, maar tijdens de race blijven de regenbanden in het rek. De wind houdt zijn adem in en is slechts matig van kracht. Een race in Groot-Brittannië brengt vaak een buiendreiging met zich mee. Tijdens de eerste vrij training kunnen de coureurs zeker te maken krijgen met een bui en ook op zaterdag is het niet gegarandeerd droog. De kaarten zijn voor zondag veel beter geschud, want dan blijft het droog.

Door een koele noordenwind hoeven we van de temperatuur geen hoogstandjes te verwachten. Tijdens de eerste vrije training is het 23-24 graden en in het weekend daalt de temperatuur naar 22 graden. Vrijdag en zaterdag wisselen zon en stapelwolken elkaar af en kan een bui over het circuit van Silverstone trekken. De buienkans neemt in het weekend af en dat betekent een droge race op zondag. Daarbij kunnen we flinke zonnige perioden verwachten en daarmee is het uitstekend weer.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'