Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Groot-Brittannië 2023

GP Groot-Brittannië kent 'elfde team' voor F1-film Brad Pitt: Apex GP

De Formule 1-fans aanwezig in Silverstone zullen iets opvallends zien in de pitstraat: een elfde team, met niemand minder dan Brad Pitt als een van de coureurs. Althans, niet voor de officiële F1-sessies natuurlijk, maar voor een nieuwe Hollywood-film.

Brad Pitt
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De eerste details en beelden van de nieuwe Formule 1-film zijn voorafgaand aan de Grand Prix van Groot-Brittannië naar buiten gekomen. Al langere tijd is bekend dat Hollywoodster Brad Pitt werkt aan een F1-film, waarbij ook gedurende Grand Prix-weekenden gefilmd zal worden.

Op het circuit van Silverstone zien de aanwezige fans daar al het nodige van. In de pitstraat is namelijk een elfde team: Apex Grand Prix. Helaas voor het team (en voor Pitt?) mag het 'Formule 1-team' natuurlijk niet meedoen aan de officiële sessies.

Toch komen de coureurs, Sonny Hayes en Joshua Pearce, in actie op Silverstone. Eerstgenoemde coureur wordt gespeeld door Pitt, Pearce door Damson Idris. De acteurs/coureurs komen in actie tussen de officiële sessies en dit doen ze met een speciaal aangepaste Formlue 2-bolide met aerodynamica dat lijkt op een F1-bolide, zo heeft RacingNews365 vernomen.

De bolide wordt voorzien van speciale 6K-camera's, dit vanzelfsprekend voor het schieten van beelden voor de film. Later wordt er ook gefilmd tijdens andere raceweekenden.

Check hieronder de eerste foto's van 'ApexGP'

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Andretti Deelt klap uit aan F1 met aantrekken technisch kopstuk